THUISONDERWIJS – overzicht praktische tips en websites

We mogen weer. 2021 begint weer heerlijk chaotisch nu de scholen gesloten zijn en we onze kinderen weer thuis mogen onderwijzen. Thuisonderwijs valt voor niemand mee en daarom help ik je ook dit keer weer graag op weg. In dit overzicht vindt je de tofste juffen- en meesterwebsites en gratis materialen overzichtelijk bij elkaar. Samen gaan we de klus weer klaren!

Thuis bewegen met meester Sander

In dit overzicht mogen de fantastische bewegend leren filmpjes van Meester Sander niet ontbreken. Deze vrolijke onderwijzer met hart voor kleuters deelt op zijn Youtube kanaal vrolijke video’s waarmee kinderen worden uitgedaagd om te bewegen terwijl ze tegelijkertijd bezig zijn met letterherkenning, rekenen of kleuren en vormen. Perfect geschikt voor thuisonderwijs en kinderen kunnen hier eenvoudig zelf mee aan de slag!

Nog meer bewegen

Ook bij Springlab.nl zijn tal van hele bruikbare en super leuke tips voor bewegend leren te vinden. Alle tips zijn voorzien van een instructiefilmpje en er zijn leuke gratis downloads beschikbaar om thuis lekker sportief bezig te zijn.

Natuurlijk schreef ik zelf ook diverse artikelen over bewegend leren met fijne en eenvoudig uitvoerbare tips voor thuis.

Thuisonderwijs voor kleuters

Ook juf Anke heeft een prachtige pagina voor thuisonderwijs waarop zij al haar tips voor kleuters deelt. Op de pagina vindt je handige kaarten met uitdagingen die deze juf tijdens de vorige lockdown met haar kleuters deelde. Mooi om toe te voegen aan de weektaak voor je klas, maar ook heel handig om thuis met je eigen kind in te zetten.

Naast de oudere materialen maakte juf Anke ook nieuwe materialen helemaal gericht op januari en de winter. De thuiswerkkalender, thuiswerkbingo en opdrachten bij het boek ‘Kikker in de kou’ zijn eenvoudig in te zetten en zo ben je met weinig middelen al snel heel zinvol bezig.

Op onderzoek met Mad Science

Mijn zoons zijn beide groot fan van proefjes. Knutselen en tekenen zijn hier al een beetje uit de gratie, maar zelf onderzoeken en experimenteren is helemaal hot! Op het Youtube kanaal van Mad Science zijn diverse filmpjes te vinden met hele duidelijke instructies voor de leukste winterproefjes.

Wij maakten zelf de lavalampen uit het bovenstaande filmpje met prachtig resultaat:

thuisonderwijs - proefjes

De lampen worden inmiddels regelmatig gebruikt. Een nieuwe bruistablet erin en je kunt weer genieten!

Nog meer techniek

Ook bij Museumkids.nl vindt je tips en uitleg voor een heleboel toffe proefjes van bijvoorbeeld Nemo Sciencemuseum . Nu ik ze eens rustig bekeken heb denk ik dat wij heel veel tijd tekort gaan komen. Zo zijn een kettingreactie en flessenorgel altijd erg leuk om te maken en het mengen van stofjes of het maken van een wolk gaan hier thuis absoluut in de smaak vallen. Ook thuis kun je dus heel eenvoudig aan de slag met wetenschap en techniek.

Knutselen

Bij Heutink voor thuis, een leverancier van de mooiste educatieve materialen vind je naast de webshop ook een tof blog vol inspiratie en gratis downloads. Zo vind je hier achtergrondinformatie over de ontwikkeling van je kind, handige rekenposters en hele leuke knutseltips.

thuisonderwijs - knutselen

Natuurlijk is er nog veel meer te vinden en ontdekken en kun je thuis op tal van manieren heel zinvol en leerzaam bezig zijn. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram om niks te missen. Ik blijf continu bezig om de leukste tips voor je te verzamelen. Samen komen we deze periode gewoon weer door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.