Rompompom schrijfkaarten – thuis spelenderwijs oefenen voor school

rompompom schrijfkaartenHet viel me op dat onze kleuter alle cijfers en letters die hij inmiddels begon te schrijven in de verkeerde richting maakte. Op zich nog geen heel groot probleem, maar ik weet uit ervaring dat dit soms erg moeilijk is af te leren. Dus om dat probleem voor te zijn en hem alvast wat bagage mee te geven voor groep 3 (die hij heel goed kan gebruiken, maar daarover een andere keer meer 😉 ) ging ik op zoek naar oefenmaterialen voor thuis en vond onder meer de geweldig leuke Rompompom schrijfkaarten.

Aansluiten bij school

Wat mij altijd nogal stoort is dat veel materiaal om kinderen letters te leren alleen maar hoofdletters bevat. Precies hoe kleuters de letters op school dus níet krijgen aangeboden. Wij hebben ook zulke stempels en puzzels in huis hoor, maar ik heb dan toch altijd het gevoel dat we net niet helemaal goed bezig zijn. Vereiste was dus dat met het materiaal de letters worden aangeboden zoals kinderen die ook op school leren.

Ik kwam al snel uit bij de materialen van uitgeverij Zwijsen. Dit omdat veel scholen werken met methodes van deze uitgeverij en je dan dus zeker wat dat hetgeen je thuis oefent met je kind aansluit bij wat er op school aan bod komt.

Spelenderwijs lezen en schrijven

Er is materiaal te krijgen van Rompompom, voor kleuters van 4 tot 6 jaar en er zijn een heleboel prachtige materialen van Maan Roos Vis, voor beginnende lezers vanaf groep 3. Omdat het mij zoals gezegd vooral ging om de schrijfrichting en ook de pengreep van onze jongen extra aandacht nodig heeft besloot ik uiteindelijk om de letterkaarten te bestellen. Dit materiaal is niet duur en door de inbegrepen uitwisbare stift kunnen kinderen er eindeloos mee spelen. Want zo ervaart mijn zoon het gelukkig, als spel. Hij heeft een enorme hekel aan alles waar ‘moeten’ voor staat en als ik hem iets wil leren wat hij moeilijk vindt haakt hij al gauw af. Maar over de letterkaarten was hij meteen enthousiast. Ze kwamen vrijdag binnen, maar toen was hij helaas ziek. Zaterdag ochtend ging hij echter al om 7:00, vers uit bed, aan de slag :

Helemaal enthousiast als hij weer een letter had geschreven en super trots dat hij dit al kan. Het gummetje bij de stift maakt het allemaal nog net even wat interessanter en zelfs peuter broertje mocht meehelpen en fungeerde als uitgum-assistent.

Toen hij ‘s middags thuis kwam van een kinderfeestje was de eerste vraag: ‘mag ik weer met mijn schrijfkaarten?’

Het mag duidelijk zijn, wij zijn fan van dit prachtige uitdagende materiaal! Voor maar €9,95 heb je een hele mooie set in een stevige kartonnen verpakking waar je kind heel lang en veel mee kan spelen en waar hij ongemerkt ook nog een heleboel van opsteekt.


Lees ook: review de Gorgels taalspellen