Review: Wizz wizz – educatief en duurzaam speelgoed

Via LinkedIn ontving ik een berichtje van een van de bevlogen oprichters van Wizz wizz, een duurzaam speelgoedmerk dat maatschappelijk verantwoord speelgoed ontwerpt voor jonge kinderen. Spelend leren dus en dan ook nog met een prachtige gedachte erachter. Tijd om meer te weten te komen over dit bijzondere merk!

Eigen creatie en fantasie

Spelend leren en ontdekken; wie mij al langer volgt weet dat ik hier groot voorstander van ben. Kinderen ervaringen laten opdoen en hen vooral stimuleren om hun creativiteit en fantasie de vrije loop te laten zijn wat mij betreft enorm waardevolle zaken als het gaat om de ontwikkeling. Ook de menen achter Wizz wizz hanteren deze visie. Bij het ontwerpen van hun duurzame speelgoed is hier dan ook goed over nagedacht. De kleurrijke materialen prikkelen de zintuigen van kinderen en bieden de mogelijkheid om eindeloos te experimenteren.

Vier vaardigheden

Spelen met materialen van Wizz wizz is volgens de makers ontzettend goed voor ontwikkeling. Het speelgoed stimuleert de groei van kinderen op maar liefst 4 gebieden: samenwerken – fijne motoriek – creativiteit en cognitieve vaardigheden.

Voor dit laatste ontwikkelingsgebied zijn er bijvoorbeeld voorbeeldspeelkaarten aan de hand waarvan kinderen poppetjes en monsters kunnen namaken. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar voor kinderen is dit een complex probleem dat veel concentratie en aandacht vereist. Zo zijn ze spelenderwijs en ongemerkt dus met iets enorm belangrijks bezig!

Eindeloos experimenteren

Een kijkje in de webshop leert dat met relatief eenvoudig materiaal eindeloos geëxperimenteerd kan worden. Met het houten constructiespeelgoed dat kan draaien en bewegen zijn kinderen helemaal vrij om hun eigen creaties te maken en te ontdekken hoe alles in en aan elkaar past. Dit sluit perfect aan bij de natuurlijke ontdekkingsdrang van kinderen en zal ze ongetwijfeld uren speelplezier bezorgen.

Mooi initiatief

Wat mij betreft is de visie achter Wizz wizz een hele mooie. Duurzaam speelgoed maken dat de ontwikkeling van kinderen in brede zin stimuleert en dit op een maatschappelijk verantwoorde manier. De materialen ogen heel aantrekkelijk en lijken me een heel mooi cadeau voor de naderende feestdagen. Neem eens een kijkje op de website en laat je verrassen!

Lees ook: ontdekkend leren met peuters.