Ik zie je wel! Jungle – een prachtig zoekspel voor de hele familie!

Van uitgeverij Bis publishers ontvingen wij een splinternieuw uitdagend zoekspel om te testen. En wat hadden we een plezier! Ik zie je wel! Jungle is een ontzettend uitgebreid en mooi vormgegeven spel waar je echt uren zoet mee bent. Kijk je mee?

Uitgeverij: Bis publishers 

Categorie: zoekspellen

Leeftijd: 3+

Ik zie je wel! – zo werkt het

Zie jij de giraf? Of zou je eerder de Malagassische girafkever herkennen? Pak een kaartje uit de doos en zorg dat jij het dier als eerste vindt!

En dit vinden wij

Leerzaam alternatief

Weer een spel erbij voor onze inmiddels behoorlijk grote collectie: dat vinden wij helemaal niet erg! Ook Ik zie je wel! Jungle heeft weer een hoge educatieve waarde en is heerlijk uitdagend. Onze oudste was tijdens het testen niet helemaal fit en zei uiteindelijk “ik stop er even mee. Ik moet zo goed nadenken bij dit spel!” Een fijne, leerzame bezigheid dus voor koude dagen en een prima alternatief voor de tablet en televisie.

Ik zie je wel - jungle

Origineel

De driehoekige doos maakt het spel al anders dan anders en ook de opzet en inhoud zijn wat mij betreft zeker origineel. Het spel is gebaseerd op de I spy-spelletjes die in veel Engelstalige landen populair zijn, maar ik heb er niet eerder een bordspel variant van gezien. Het idee is dat je op een grote afbeelding zoveel mogelijk kleine tekeningetjes terugvindt. Ik zie je wel! Jungle heeft maar liefst 300 dieren die op het spelbord verstopt zitten dus je bent zomaar niet uitgespeeld!

zoekspel - ik zie je wel!

Voor echte speurneuzen

De uitdaging zit hem niet alleen in de hoeveelheid dieren, maar ook in de manier waarop ze zijn weergegeven. Ze lijken wat kleur betreft allemaal op elkaar. En ook al zoek je een dier met wat felle kleuren in zijn vacht of verenkleed, dan nog springt het er niet zomaar uit. Een spel voor echte speurneuzen dus!

ik zie je wel!

Wat ook ontzettend leuk is, is dat er onwijs veel diersoorten bij zijn waar je vast en zeker nog nooit van gehoord hebt. Heel leerzaam dus, zeker voor kinderen, maar ook voor papa’s en mama’s valt er nog genoeg te ontdekken! Wat dacht je bijvoorbeeld van de Vampierkrab, de Bigua Aalscholver of de Zwarte Pacu? Ik kende ze niet, maar dankzij Ik zie je wel Jungle! heb ik inmiddels een heleboel nieuwe diersoorten ontdekt.

Aanrader voor de hele familie

Wij hebben ons op een koude, grijze zondag een hele tijd ontzettend goed vermaakt met dit super toffe zoekspel! De volgende ochtend om 7:00 werd er al gevraagd ‘zullen we dat spel dadelijk weer spelen?’ dus ik kan zeker zeggen dat het 100% is goedgekeurd. Een prachtig cadeau voor de feestdagen waar de hele familie, inclusief ooms en tantes, opa’s en oma’s zich wel een middagje mee kan vermaken. Gezellig voor de feestdagen!

Lees ook: review Dixit & Ticket to ride

Dit spel bestellen? Dat kan bij Bookspot.

Misschien zit hier ook nog iets voor je bij: