Review: Concept kids dieren – een vrolijk denkspel voor de hele familie

Of wij zin hadden om een spel te testen: nou en of! Zoals je misschien al weet ben ik gek op spelletjes en ook mijn kinderen kunnen er echt van genieten. Wij vermaakten ons op de eerste echt koude dag van dit najaar uren met Concept kids dieren. Een leerzaam coöperatief spel voor kinderen vanaf 4 jaar.

Concept kids – wat is het?

Concept kids dieren is een uitdagend spel waarbij de hersenen flink aan het werk worden gezet en de woordenschat van kinderen wordt uitgebreid. Dankzij het coöperatieve aspect zijn er geen verliezers en leren kinderen samen te werken. Want je wil natuurlijk wel zo snel mogelijk je eigen topscore verbeteren!

Wat zit er in de doos?

In de eenvoudige, maar mooi vormgeven doos vind je een spelbord, de spelregels (deze zijn heel duidelijk en overzichtelijk, compliment voor de makers!), twee stapels kaarten, 16 plastic vierkantjes en een kaartenhouder. Je leest de regels even door en kunt eigenlijk meteen van start, ideaal als de kinderen al staan te popelen!

Inhoud Concept kids

Het spel

Wat erg fijn is aan dit spel, is dat het al gespeeld kan worden met kinderen vanaf 4 jaar, maar dat ook oudere kinderen gewoon fijn mee kunnen doen. Omdat het samenwerken zo belangrijk is, is het voor iedere leeftijd leuk en vervelen doet het geen moment.

Concept kids dieren spel

Ik speelde het spel eerst met onze kleuter. Volgens de regels stelt de volwassene de vragen en de kinderen proberen door middel van aanwijzingen de volwassene het dier op het kaartje te laten raden. Dat vond onze knul echter maar niks dus die bedacht meteen dat we ook gewoon om beurten konden raden. Prima! Deze variant wordt ook aangedragen in de spelregels waarin nog veel meer tips en variaties staan beschreven. Mogelijkheden genoeg dus om het spel leuk en uitdagend te maken voor iedereen!

Voor het hele gezin

We gebruikten de blauwe kaartjes. Hierop staan de wat meer bekende diersoorten. Met onze oudste startte ik later met de rode kaarten, maar we kwamen al snel tot de conclusie dat daar wel héle lastige soorten bij zaten dus maakten we een mix van rood en blauw. Wel super dat de moeilijkere kaarten er zijn want zo leren kinderen meteen een heleboel nieuwe diersoorten kennen. En zelf moet je ook af en toe serieus nadenken: waar woont zo’n dier nou eigenlijk in het wild? Wat eet het; planten, vlees, of allebei? Wat mij betreft is Concept kids dieren ook voor volwassenen nog ontzettend leuk om te spelen! Mijn kinderen hadden er zoveel plezier in dat ik er zelf ook fanatiek van werd.

concept kids rode kaartjes

Speelgoed van het jaar

Concept kids dieren is genomineerd voor speelgoed van het jaar en wat mij betreft helemaal terecht! Het spel is leerzaam, uitdagend en aan mijn kinderen was duidelijk te zien dat het perfect aansluit bij wat zij leuk vinden. Onze jongste zei vanochtend om 7 uur nog ‘Het is jammer dat we vandaag geen tijd hebben om dat spel te spelen.’ Goedgekeurd dus door de kenner!

Wij zijn ontzettend blij met deze uitbreiding van onze spellenkast en ik weet zeker dat het spel hier de komende koude maanden nog heel vaak gespeeld gaat worden. Een aanrader!

Lees ook: review Ticket to ride

Ook zin gekregen in een spelletje? Je bestelt Concept kids en andere uitdagende denkspellen eenvoudig via onderstaande links. Veel plezier!