Nieuw: cursus werken met prentenboeken in de kinderopvang

Jaaaa, eindelijk kan ik jullie dit leuke nieuws vertellen! Samen met Pauline Oud mag ik in het najaar bij uitgeverij Clavis twee hele toffe cursussen verzorgen. Ben jij dol op prentenboeken? Hou je van voorlezen, maar zou je graag weten wat je nog meer met een boek kunt doen? En hoe je jouw voorleesmomentjes nóg leuker kunt maken? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Pauline’s Peuter Plan

Zoals je weet werk ik sinds 2018 samen met prentenboekenmaker Pauline Oud. Samen ontwikkelden we Pauline’s Peuter Plan, een fijne methode voor de kinderopvang en peuterspeelzaal waarmee je thematisch werkt aan de hand van prentenboeken. Om jullie nog meer inspiratie en handvatten te bieden hebben we nu een uitgebreide cursus ontwikkeld waarin we je alles vertellen over het inzetten van prentenboeken in de beroepspraktijk.

Twee delen

De cursus is opgeknipt in twee delen waarvan het eerste van start zal gaan op maandag 16 september in het Clavis WilleWete centrum in Alkmaar. In drie bijeenkomsten vertellen Pauline en ik je alles wat je moet weten om de juiste boeken te kiezen voor jouw groep, deze op interactieve wijze te kunnen voorlezen en kun je uitgebreid kennis maken met onze materialen.

Spelend leren met prentenboeken

In de vervolgcursus, die ook los te volgen is voor wie al veel ervaring heeft met het inzetten van prentenboeken, gaan we dieper in op het opzetten van een thema en het stimuleren van de diverse ontwikkelingsgebieden van jonge kinderen aan de hand van prentenboeken.

Als je de cursus hebt afgerond, dan heb je meer dan voldoende handvatten om naar aanleiding van prentenboeken zelf thema’s uit te werken en op te zetten voor jouw groep, op een manier die helemaal past binnen de vroegschoolse educatie. Ook voor kinderen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is (zogenaamde NT2-kinderen) is deze manier van werken ontzettend waardevol en een prachtige manier om ze vertrouwd te maken met onze taal.

Zien we je daar?

Wij zijn natuurlijk zelf onwijs enthousiast over deze nieuwe cursus! Ben jij ook enthousiast geworden? Inschrijven kan vanaf nu via de website van Clavis: www.willewete.nl . Hier vindt je uitgebreide informatie over de cursus en een inschrijfformulier. We hopen je in september te mogen begroeten in Alkmaar!

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen Pauline’s Peuter Plan? Volg ons via Facebook en ben als eerste op de hoogte van nieuws en leuke winacties!