Kwartetspellen van Pauline Oud – tip

Jullie weten natuurlijk dat ik enorm fan ben van het werk van Pauline Oud en dat wij al een aantal jaren fijn samenwerken aan onze methode Pauline’s Peuter Plan. Ik was al weg van haar werk voordat ik Pauline leerde kennen en ik ben elke keer weer enorm blij verrast met alle nieuwe boeken en materialen. Vandaag laat ik jullie graag twee geweldig mooie nieuwe kwartetspellen van Pauline Oud zien die aansluiten bij de boekenreek Kriebels in je buik.

Kriebels in je buik – kwartetspellen van Pauline Oud

Misschien heb je al kennisgemaakt met de prachtige reeks boeken ‘Kriebels in je buik’. De serie vormt een heldere en interactieve eerste kennismaking met het lichaam, verzorging, voortplanting, emoties en weerbaarheid. In elk boek uit de reeks staat een van deze belangrijke thema’s centraal.

In aanvulling op de boekenreeks verschenen er deze zomer twee prachtige kwartetspellen: Ons lichaam en Gevoelens.

Kwartetspellen van Pauline Oud

Spelend leren

Met deze vrolijke kwartetspellen van Pauline Oud is spelend leren een eitje. De meeste kinderen zijn dol op spelletjes en uit ervaring weet ik dat wanneer je een spel goed introduceert kinderen dit al snel zelfstandig gaan spelen. Kwartet kan best even ingewikkeld zijn, maar met een heldere instructie en goed voorbeeld pikken kleuters dit snel op. En ook in de groep 3 en 4 van de basisschool zijn deze spellen heel goed te spelen.

Lees ook: leren van gezelschapsspellen.

Kwartet Ons lichaam

In dit spel komen veel lichaamsdelen komen aan bod zoals ogen, haren, benen en oren en er is ook aandacht voor de verzorging ervan. De illustraties en woorden sluiten aan bij het boek ‘Ons lichaam’. Door eerst het boek voor te lezen en daarna het spel te spelen zullen de kinderen veel herkennen waardoor het spel meer betekenis krijgt en makkelijker te spelen is.

Kwartet Gevoelens

Ook het Gevoelens kwartet sluit weer aan bij een boek. In dit spel komen emoties als bang, boos, blij en verdrietig aan bod met voorbeelden uit het dagelijkse leven van jonge kinderen.

Beetje extra

Beide spellen bevatten 32 kwartetkaarten en als heel fijn extraatje 8 praatkaarten. Een spelletje spelen op zich is al leerzaam en doordat je bij kwartet steeds om een kaart moet vragen wordt ook de woordenschat gestimuleerd. Toch wilde Pauline er graag nóg meer uithalen en heeft ze de vraagkaarten ontworpen.

De bedoeling is om steeds eerst een kwartet te verzamelen en daarna de praatkaart die bij dit kwartet hoort erbij te pakken. Hiervoor is het wel nodig dat er een volwassene aanwezig is want het is de bedoeling om naar aanleiding van de kaarten met elkaar in gesprek te gaan. En zeker rond het thema gevoelens kan dat best ingewikkeld zijn. Een goede gespreksleider die de kinderen hierbij ondersteunt is dus belangrijk.

Gevoelens kwartet van Pauline Oud
Voor school én thuis

Als juf ben ik heel blij met deze fijne aanvulling voor in de klas, maar natuurlijk zijn deze vorlijke kwartetspellen ook prima thuis te spelen. Het is een fijne laagdrempelige manier om moeilijk, maar belangrijke thema’s met je kindje te bespreken en je hebt samen vooral een heleboel plezier. Een leuk cadeautje voor de feestdagen?

Wil je meer weten over het werk van Pauline? Kijk dan zeker even op haar website en vergeet onze webshop niet. Hierin vind je een heleboel aanvullende materialen bij haar prentenboeken en veel gratis downloads voor spelend leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *