Jungle Bingo – vrolijk spel voor grote en kleine dierenliefhebbers

De spellen van Laurence King zijn hier thuis altijd een groot succes. We hebben er al heel wat uren speelplezier op zitten en met dit vrolijke nieuwe bingospel komen daar ongetwijfeld weer heel veel gezellige uurtjes bij. Een fijne cadeautip voor de decembermaand, voor kleine en grote dierenliefhebbers die kennis willen maken met de wonderlijke dierenpracht van onze planeet.

Illustraties Caroline Selmes – Uitgever Laurence King – Distributie Nederland BIS Publishers – ISBN 9 789492 938305 – Leeftijd 3+ – Thema dieren/jungle/bingo

Jungle Bingo - Laurence King

Het spel

Speel bingo met een roze orinocodolfijn, een snelle luipaard, een kleine ijsvogel en nog veel meer exotische jungledieren in deze leuke versie van het bingospel.

En dit vinden wij

Omdat Jungle Bingo geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar leek het me in eerste instantie misschien al wat te eenvoudig en daardoor minder aantrekkelijk voor onze jongens. Niets is echter minder waar! Ook voor oudere kinderen is dit gezellige familiespel nog ontzettend leuk om te spelen en met het uitgebreide aanbod aan dierenkaartjes ontdek je steeds weer wat nieuws.

jungle bingo

Vrolijk spel voor de hele familie

Zoals op de foto’s te zien is, is Jungle Bingo weer een prachtig vormgegeven spel met vrolijke kleuren en dito illustraties. De dieren zien er soms grappig, soms schattig en soms heel stoer uit. Natuurgetrouw, maar toch met een extra laagje dat ze heel toegankelijk en aandoenlijk doet ogen. Een heel aantrekkelijk spel!

Om te beginnen vouw je het inmiddels bekende doosje dat je bij veel Laurence King spellen aantreft, in elkaar. Hierin gaan de dierenkaarten zodat het grabbelen random gebeurt en niemand kan spieken.

Jungle Bingo

Spelen maar!

De spelleider legt vervolgens het speelbord klaar en de spelers pakken allemaal een bingokaart en een handvol fiches met luipaardprint. Nu ben je helemaal klaar voor een gezellige familiebingo! Het spel is met maximaal 8 personen te spelen en daarmee dus ideaal voor de feestdagen (al ben je dit jaar misschien met wat minder mensen bij elkaar). Het is ook een heel geschikt spel voor een kinderfeestje in jungle stijl. Eventueel kun je er dan ook voor kiezen om een korte variant te spelen waarbij het erom gaat wie als eerste 4 fiches op een rij heeft.

Uren speel- en leerplezier

Wat ik persoonlijk altijd erg fijn vindt aan de spellen van Laurence King/BIS publishers is dat ze naast mooi en leuk ook leerzaam zijn. Hoe vaak je de spellen ook speelt, je ontdekt steeds weer nieuwe diersoorten waarvan je het bestaan niet eens had vermoed. Ik had in elk geval zelf nog nooit gehoord van de Malagassische girafkever, de Proscopiidae of de Tenrek. Jungle Bingo is daarom een heel geschikt spel voor kinderen die alles willen weten over het dierenrijk.

Lees ook: Ik zie je wel! Oceaan – prachtig zoekspel

Warme winterdagen

Zijn jullie thuis net zo dol op spelletjes als wij en ben je op zoek naar een fijn spel voor de hele familie? Dan is Jungle Bingo een absolute aanrader. Een mooi spel dat keer op keer gespeeld kan worden en nooit gaat vervelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *