Spelend leren met prentenboeken: juf Bertine & Pauline op de NOT 2019

Veel van jullie weten het vast al: volgende week is het weer tijd voor de Nationale Onderwijs Tentoonstelling, oftewel de NOT. Van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 januari kunnen leerkrachten, pedagogisch medewerkers en andere professionals hun hart ophalen in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik ga dit jaar voor het eerst en ben zelfs even aanwezig in de stand van uitgeverij Clavis! Kom je ons ook een bezoekje brengen?

De NOT: hoe en wat

Inspiratie

Zoals gezegd bezocht ik de NOT nog niet eerder, maar de reacties zijn altijd razend enthousiast dus ik kijk er ontzettend naar uit! Er zijn heel veel uitgeverijen vertegenwoordigd en veel auteurs en illustratoren zijn aanwezig om hun boeken te signeren en soms ook een workshop te geven. Daarnaast zijn er natuurlijk heel veel bekende (en minder bekende) leerkrachten en bloggers aanwezig die van alles vertellen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Overweldigend aanbod

Zelf ben ik aanwezig op woensdag 23 januari en volgens mij is het onmogelijk een keuze te maken uit het prachtige aanbod exposanten en workshops. Waar ik het meest naar uitkijk zijn in elk geval het Kinderboekenplein (verrassend 😉 ), Kinderboekenland en de bloggersstraat.

Op woensdag 23 januari zijn onder meer juf Bianca, Alain Clark & Loes Riphagen, Tjibbe Veldkamp en juf Maike aanwezig op het Kinderboekenplein. In de bloggersstraat zullen diverse boeken- en onderwijsbloggers live bloggen van de beurs. Ik ben niet gevraagd, maar wie weet volgend jaar… 😉

In Kinderboekenland vinden een heleboel super toffe signeersessies plaats. Op woensdag 23 januari onder meer door Annemarie van der Heijden, bekend van de Noortje-reeks voor peuters, juf Maike, Liesbeth Slegers, Ruth Wielockx en natuurlijk Pauline Oud! En daar ben ik natuurlijk ook bij aanwezig!

Letters & spetters en Pauline Oud

Pauline OUD NOT 2019

Zoals jullie ongetwijfeld gezien hebben startte ik vorig jaar een onwijs toffe samenwerking met Pauline. Zij wilde graag aan haar lezers laten zien hoe ze meer uit haar prentenboeken kunnen halen en vroeg mij haar hierbij te helpen. Inmiddels zijn we 8 projecten en een heleboel prachtige materialen verder. Bij de NOT kun je ons woensdag 23 januari bezoeken in de stand van uitgeverij Clavis op het Kinderboekenplein waar Pauline eerst alles zal vertellen over onze projecten en materialen en ze uitsluitend tijd heeft om te signeren en vragen te beantwoorden. En mocht Pauline even druk zijn dan kun je dus ook gewoon bij mij terecht! Ik vertel je graag alles over onze samenwerking, de lesbrieven die ik gemaakt heb Ên onze plannen voor 2019! We gaan namelijk een volgende stap zetten in onze samenwerking en een gezamenlijke naam en logo lanceren voor onze materialen! Hoe gaaf is dat?! Vorig jaar januari bezocht ik Pauline tijdens KindVak voor een handtekening en nu zijn we een heus team.

Lees hier mijn review van KindVak 2018 voor juf Maike

Genoeg reden dus om ons een bezoekje te brengen. Ik kijk er onwijs naar uit om mijn volgers te ontmoeten en jullie te kunnen laten zien waar we het afgelopen jaar zo enorm hard aan gewerkt hebben. De workshop van Pauline vindt plaats van 12:30 tot 13:00 met aansluitend van 13:00 tot 14:00 de signeersessie.

juf Bertine NOT 2019

Ga je ook naar de NOT dan wens ik je ontzettend veel plezier en inspiratie en ik hoop je natuurlijk te zien komende woensdag!