Hubelino Pi – educatieve cadeau-tip voor stoere kids

De afgelopen jaren zijn de prachtige bouwsets van Hubelino een enorme hit geworden onder ouders, maar ook professionals in onderwijs en kinderopvang. Met de educatieve blokken en bouwstenen bouwen kinderen de meest prachtige constructies terwijl ze werken aan hun motorische vaardigheden en de taal- en rekenvaardigheid gestimuleerd worden. Wij namen de Hubelino Pi Marble Run starter set onder de loep en werden zeer aangenaam verrast.

Hubelino Pi Marble Run starter set

Om heel eerlijk te zijn wist ik nog helemaal niet dat Hubelino ook een lijn heeft voor oudere kinderen. Ik kende het merk van de prachtige sets met grote bouwstenen die passen op de bekende Duplo blokken. Maar tegenwoordig is er dus ook de geweldige Pi-lijn, voor kinderen vanaf circa 8 jaar. De bouwstenen in deze lijn zijn perfect te combineren met Lego en daarom een super aanvulling op de Legostenen die je vast al in huis hebt.

Hubelino Pi

Van start met de Marble Run

Zoals je op de foto kunt zien komt deze uitgebreide starter set in een stevige, grote kartonnen doos. Niet overbodig want de set bevat maar liefst 214 bouwstenen dus de doos is echt compleet gevuld.

Alle stenen en staven zitten keurig verpakt in aparte zakjes zoals je dat ook van andere bekende merken gewend bent. Heel fijn want het is echt van belang om tijdens het bouwen het overzicht niet kwijt te raken.

Hubelino Pi Marble Run

De handleiding bij de knikkerbaan is een vierkant boek van redelijk groot formaat met heldere bouwtekeningen. Op de linker pagina kunnen kinderen precies zien welke stenen ze in welk aantal nodig hebben en rechts staat het steeds vorderende bouwwerk afgebeeld. Er is duidelijk veel zorg en aandacht aan de handleiding besteed, maar toch is het aflezen niet heel eenvoudig. Het lastige bij een dergelijk groot bouwwerk waarbij je de hoogte in gaat is dat alle lagen steeds afgebeeld moeten worden. Hierdoor raak je toch redelijk snel het overzicht kwijt en verdwaal je in de hoeveelheid afgebeelde pilaren, bochten en baandelen. De Hubelino Pi Marble Run is met recht een uitdaging te noemen en wel echt een set voor kinderen die van bouwen houden en geduld kunnen opbrengen.

Hubelino Pi knikkerbaan

Eindeloos experimenteren

Die laatste opmerking geldt in elk geval wanneer je precies de handleiding wil volgen en de baan wil maken zoals hij op de verpakking staat afgebeeld. Wat natuurlijk ook altijd kan, en wat veel kinderen vaak nog leuker vinden is zelf eindeloos met het materiaal experimenteren. Wij moesten natuurlijk eerst uitgebreid testen, maar toen mijn zoon daarna de vrije hand kreeg werd het bouwen ineens een heel stuk leuker en interessanter!

Hubelino Pi

Kinderen kunnen zelf allerlei constructies uitproberen en ervaren zo dat een baan altijd een verloop moet hebben wil de knikken naar beneden kunnen. Ze moeten experimenteren met de juiste bochten en baandelen om een goed verloop te creëren. De knikker mag niet te hard gaan want dan vliegt hij uit de bocht, maar loopt je baan ergens een stukje je stijl omhoog dan haalt hij het eind niet. Ontzettend uitdagend en leerzaam en dankzij de mogelijkheid om de baan met Lego te combineren zijn de mogelijkheden echt eindeloos.

Prachtig december cadeau

Met de feestdagen voor de deur en een winter die we veelal thuis zullen doorbrengen zijn de materialen van Hubelino Pi echt een aanrader! De baan is behoorlijk fors geprijsd (€119,95), maar je krijgt absoluut waar voor je geld. Kinderen kunnen zich uren vermaken, zijn heerlijk educatief bezig en het speelgoed kan jaren mee. Een mooie manier om kinderen achter het altijd aanwezige beeldscherm vandaag te krijgen en ze op een andere manier bezig te laten zijn.

Lees ook: Lego Harry Potter – Aragog’s Lair

Tip

Naast de prachtige Marble Run ontvingen wij ook nog deze super mooie rekenset voor kinderen vanaf 4 jaar. Hiermee oefenen kinderen tellen en leren ze cijfers en getalbeelden tot en met 10 herkennen. De set gaat binnenkort mee naar school dus ook hier ga ik jullie nog veel meer over vertellen.

Hubelino rekenen

Meer informatie over de prachtige Hubelino bouwsets is te vinden op de Hubelino.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.