Educatief auteur – dit is juf Bertine

De pagina ‘Over’ werd de laatste tijd veel bezocht. Er zijn veel nieuwe volgers bijgekomen – welkom allemaal- en dus leek het me een goed idee om mijn bio weer even op te poetsen. Wie is juf Bertine en wat beweegt mij om deze site bij te houden? Ik vertel het je graag!

In het kort

juf Bertine - educatief auteur

Nou, dit ben ik dus. Bertine, 36 jaar jong, moeder van twee geweldige jongens en werkzaam als groepsleerkracht groep 1/2 in het speciaal basisonderwijs. Naast lesgeven is schrijven mijn grote passie en hier op mijn eigen website kan ik me helemaal uitleven.

Hoe het begon

Van april 2015 tot maart 2017 heb ik met heel veel plezier geblogd en recensies geschreven op mijn weblog ‘Lezen met kids’. Ik was dol op voorlezen en kinderboeken en wilde mijn tips en ideeën graag delen met andere ouders en leerkrachten. Uiteindelijk merkte ik dat ik nog zoveel meer wilde schrijven en dat er nog zoveel meer leuks te beleven viel met kinderen dan alleen maar lezen.

Letters & spetters

Daarom kwam er in maart 2017 een nieuw blog met een nieuwe naam en een hele nieuwe look. Letters’ omdat je dus nog steeds boekrecensies en boekennieuws tegenkwam, ‘spetters’ omdat ik schreef over belevenissen met mijn eigen ‘spetters’ en omdat er vanaf toen dus ook creatieve blogs en recensies online kwamen. ‘Letters & spetters’ dekt de lading volledig en leek mij dé perfecte naam voor mijn nieuwe website :-). 

Juf

En toen werd het september 2019. Inmiddels was ik na ruim twee-en-half jaar uit het onderwijs te zijn geweest alweer 8 maanden werkzaam als groepsleerkracht. Ik werk met heel veel plezier bij een sbo school waar ik 2 dagen per week te vinden ben ik groep 1/2. Tijd dus om het roer weer wat om te gooien en de focus te verleggen naar educatie. Vanaf het najaar van 2019 dus juf Bertine en heel veel tips, blogs en materialen voor het onderwijs.

Educatief auteur

Naast het werk op school en voor mijn website ben ik ook actief als educatief auteur. Ik heb een aantal mooie projecten mogen schrijven voor uitgeverij Zwijsen en heb samen met Pauline Oud de methode Pauline’s Peuter Plan opgezet. Daarnaast werk ik mee aan diverse projecten van uitgeverij ThiemeMeulenhoff en ben ik druk bezig met het uitbrengen van mijn eerste echte boek! Daarover houd ik jullie via Instagram op de hoogte dus volg me daar als je niks wil missen.

Genoeg te doen dus en meer dan genoeg stof om jullie van fijne artikelen te voorzien.

Ik hoop dat je hier veel inspiratie zult opdoen en wens je veel plezier bij het rondkijken op mijn site!

Creatieve groet,

Bertine