Paulines Peuter Plan – spelend leren met Pauline Oud prentenboeken

Wie kent ze niet: de prachtige kleurrijke prentenboeken over Saar, Kas, Fien en Milo, kleine Billy Bob en Sem? Allemaal ontsproten aan het penseel van illustrator Pauline Oud. Geweldig leuk om voor te lezen natuurlijk, maar je kunt er nog zoveel meer mee! Daarom bedachten Pauline en ik Pauline’s Peuter Plan. Een uitgebreide reeks projecten bij haar prentenboeken, aangevuld met prachtig onderwijsmateriaal. De methode is nog volop in ontwikkeling, maar ik laat je graag zien wat we het afgelopen jaar al voor je gemaakt hebben.

Doe-tips

Het Peuter Plan begon met doe-tips bij de boeken van Pauline. Zij wilde heel graag vooral ook ouders laten zien hoe je meer uit een prentenboek haalt en hoe je thuis naar aanleiding van een verhaal met je kind kunt spelen en ontdekken. Hiervoor bedacht ik allerlei leerzame activiteiten die aansluiten bij de verhalen en met eenvoudige materialen gemakkelijk zijn uit te voeren.

Nog veel meer

Maar ja, eenmaal bezig kregen we al snel de smaak te pakken en besloten we dat we nog veel meer moois voor jullie wilden maken. De lesbrieven werden steeds uitgebreider en we merkten dat er ook onder professionals interesse was om met Paulines boeken en de activiteiten aan de slag te gaan. Daarom konden aanvullende materialen niet uitblijven en zo kwamen er woordkaarten, dagritmekaarten, sjablonen voor raamtekeningen en patronen voor (hand-)poppen van de karakters uit de boeken. Alles wat je nodig hebt om een thema neer te zetten op de groep of in de klas!

Nog lang niet klaar

En we gaan door! Inmiddels heeft onze samenwerking dus een naam gekregen en onder de noemer Pauline’s Peuter Plan ontwikkelen we een complete methode voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en kleutergroepen. Aan de hand van onze projecten zet je eenvoudig een thema op en kun je het hele jaar door werken rond de avonturen van Fien en Milo, Kas en Saar.

We staan altijd open voor tips en ideeën vanuit de praktijk dus schroom niet om contact op te nemen!

Benieuwd welke thema’s we al voor je hebben uitgewerkt? Bekijk ze allemaal op Paulinespeuterplan.nl. We wensen je ontzettend veel speel- en werkplezier met onze materialen!