Review & Win! Uren puzzelpret met Squla & Denksport

Ik heb weer een leuke vakantietip voor jullie! In samenwerking met Squla ontwikkelde Denksport een hele gave nieuwe lijn voor kids die wij mochten uitproberen. Heb je kinderen in de basisschoolleeftijd dan ken je Squla ongetwijfeld van de online programma’s waarmee kinderen thuis kunnen oefenen en de leerzame spelletjes. De slogan luidt ‘Squla, leuk leren!’ en wat mij betreft klopt dat helemaal. Onze oudste ging met deze puzzelboekjes aan de slag en kon al snel niet meer stoppen.

Denksport Junior/ Squla Letterflat, Topotrein, Rekenhotel & Vlucht Q – Verkoopprijs €5,95 – Leeftijd 6+

Ruime keuze

In deze nieuwe lijn zijn maar liefst 4 titels verschenen voor kinderen in de groepen 3, 4 en 5 van de basisschool.

Topotrein

In Topotrein-verken de wereld per spoor, worden kinderen meegenomen op een interessante reis. De reis start in Nederland en gaat vervolgens via Europa de hele wereld over. Je vindt er een Nederland-quiz, een puzzel over de Waddeneilanden, invulpuzzels over landschappen en rivieren een doolhof en een leuke quiz over records: ‘De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld. Hoe hoog is hij?’. Een heel uitdagend puzzelboek waar voor iedere leeftijd wel wat leuks in zit.

n

Vlucht Q – op avontuur met vreemde talen

Met dit puzzelboek leren kinderen spelenderwijs vreemde talen. Mijn zoon begon met dit boek en was meteen razend enthousiast! Waar ik eerst nog te horen kreeg ‘Soms is het best vervelend hoor, alles testen’ was hij al na een minuut om en wilde niet meer stoppen.

Hij begon met de puzzel ‘Engelse antwoorden’. Hierbij voer je zogenaamd een gesprek met een Engels meisje. De vragen zijn in het Nederlands, maar het meisje antwoordt natuurlijk in het Engels. Als je kind op school al Engelse les krijgt is dit een hele leuke uitdaging! Ik merkte aan mijn zoon dat hij het ontzettend leuk vond om over de Engelse woorden na te denken en te proberen ze te vertalen.

Ook het ‘Paspoort rommeltje’, waarbij je aan de hand van raadsels moet zien uit te vogelen van wie welk paspoort is en uit welk land de persoon komt was een hele leuke puzzel!

Rekenhotel – check in en reken mee

Rekenhotel staat vol met uitdagende puzzels, quizzen, raadsels en kleurplaten, natuurlijk allemaal gebaseerd op sommen en getallen. Is jouw kind dol op rekenen of kan hij of zij juist wel wat extra oefening gebruiken dan is dit een heel mooi boek om deze zomer ongemerkt het niveau op peil te houden.

Wij testten de puzzel ‘De juiste verdieping’ waarbij je aan de hand van tafelsommen door de doolhof moet zien te komen. Je mag alleen langs de sommen met een even uitkomst! Mijn zoon vindt de tafels normaal gesproken vreselijk, maar hij koos deze zelf uit en deed het nog hartstikke goed ook! Als je net als ik regelmatig met de handen in het haar zit omdat je kind weigert te oefenen is dit dus een hele mooie manier om ze toch aan het rekenen te krijgen.

Letterflat – Taal- en spellingpret van A tot Z

Tot slot is er natuurlijk ook nog een taalboek vol met uitdagende puzzels en raadsels waarbij je kind speelt met taal. Er zijn woordzoekers, invulpuzzels, quizzen en opdrachten om te oefenen met meervoud en de vergrotende en overtreffende trap. Kortom, alles wat je kind ook op school leert komt op een hele leuke speelse manier aan bod!

Denksport Squla Letterflat

Heerlijke zomer

Je snapt, wij zijn ontzettend blij met deze super toffe puzzelboeken! Onze vakantie is geboekt en mijn zoon werd al helemaal happy bij het idee deze boeken mee te nemen in zijn koffer. Als ouder hoef je niks te doen om je kind enthousiast te maken voor deze Denksport lijn. Je kind kan zich hier uren mee vermaken en intussen zijn kennis en vaardigheden binnen de diverse leergebieden vergroten. Ook als juf ben ik heel enthousiast over de Squla puzzelboeken en ik kan ze van harte aanbevelen!

Win!

DEZE WINACTIE IS INMIDDELS GESLOTEN

Zie jij jouw kind ook al helemaal voor de tent of in het vliegtuig zitten met een van deze vrolijke puzzelboeken? Doe dan mee aan de winactie! Namens Denksport mag ik van alle titels 1 exemplaar verloten en ik heb besloten twee mensen blij te gaan maken.

Je kunt kiezen uit een set met daarin Topotrein & Rekenhotel of een set met daarin Letterflat & Vlucht Q.

Meedoen is simpel! Laat een reactie achter onder dit artikel of reageer op het bericht van de actie op onze Facebook pagina. De winnaars worden vrijdag 5 juli 2019 via Facebook bekend gemaakt. Succes!

Lees ook : review nieuwe Denksport boekjes voor kids

Nog meer leuke ideeën nodig voor de zomervakantie? Met deze vakantie- en doe-boeken komt je kind de zomer wel door!

16 thoughts on “Review & Win! Uren puzzelpret met Squla & Denksport

 1. Wat gaaf, ik doe graag mee voor topotrein en rekenhotel. Mijn dochter gaat volgend jaar naar groep 4, dus zou superleuk zijn voor haar. Zij doet dit soort oefeningen en puzzels erg graag! De inhoud ziet er erg aantrekkelijk uit voor kinderen met al die kleurtjes!
  Leuk en leerzaam voor in de vakantie!

 2. Leuke actie weer!! Ik doe heel graag mee voor Sietse. (En voor mijzelf haha. Altijd zo’n uitdaging om zijn hersens voldoende te prikkelen in vakanties!)

  Beide pakketten zijn tof, maar de topotrein en het rekenhotel zal hij extra leuk vinden, want hij is volop bezig met mijn oude bosatlas, zijn kassa met rekenmachine en dobbelspelletjes.

 3. lijkt me superleuk om te winnen voor onze Lars. Die zouden we hier heel blij mee maken!

  1. Lijkt me super voor Ella van 6 🙂
   Letterflat en vlucht Q, want ze is erg hard bezig met leren lezen en schrijven…

 4. Ik doe graag mee voor de topo&rekenen. Mijn zoontje heeft moeite met rekenen en op deze manier kunnen we het tijdens de vakantie goed blijven oefenen!

 5. Ik zou met mijn zoon wel de boekjes die geschikt zijn voor groep 3 willen winnen!

 6. Gaaf! Die zou ik wel willen winnen voor mijn bonuszonen! Letterflat en vlucht Q lijken mij voor onze jongens erg fijn!

  1. Jaaaaa! Hier kan ik onze kinderen Bjirk en Simmer erg blij mee maken. Alles is leuk, maar als ik moet kiezen dan kies ik voor Topotrein & Rekenhotel.

 7. Oeh wat een leuke pakketten, voor allebei de pakketten heb ik kids in huis, toch ga ik voor rekenhotel. Onze middelste werkt keihard op school en gaat vooruit. Rekenen blijft een dingetje en dit lijkt mij zo leuk om het zo te kunnen oefenen. De topo gaat naar haar oudere broer. Twee met iets leuks!

 8. Wat een super leuke puzzelboeken. Wij gaan deze zomer helaas niet op vakantie, omdat er bij ons vorige week een klein meisje is geboren. Ik denk dat de twee oudsten Sarah 9 en Boaz 6 de letterflat en vlucht q geweldig zouden vinden. Boaz kan al lekker lezen en speelt al heel veel met woorden en zinnen en Sarah is dol op vreemde talen. Ik denk dat ze het heerlijk zouden vinden om lekker te puzzelen in de tuin naast het zwembadje.

 9. Wat ontzettend leuk! Hoewel het moeilijk kiezen is, gaat de voorkeur van mij toch uit naar Rekenhoten Topotrein. Mijn meisje is dol op rekenen en omdat we tot nu toe niet naar het buitenland zijn geweest, kan ze op deze manier toch leuk met andere landen bezig zijn!

 10. Wat een leuke boekjes! Ik doe graag mee voor mijn zoon voor de boekjes Topotrein & Rekenhotel.

 11. Wij doen graag mee voor onze dochter, die na de zomer naar groep 5 gaat. Ze speelt graag squla op de tablet, maar op de camping hebben we geen WiFi. Deze boekjes zijn echt een uitkomst! Ze zou graag Letterflat & Vlucht Q winnen. 🤞🏻

Reacties zijn gesloten.