De klas van juf Bertine – samen lezen over hobby’s

In de zomer van 2021 is het dan zover, mijn droom om een eigen kinderboek te publiceren wordt werkelijkheid. Bij Clavis uitgeverij verschijnt in juni het eerste deel in een nieuwe reeks samenleesboeken over hobby’s. Mag ik jullie voorstellen aan de klas van juf Bertine.

Even voorstellen

De klas van juf Bertine bestaat uit tien vrolijke jongens en meisjes met elk een héle toffe hobby. In vijf boeken nemen ze de lezer mee op pad om kennis te maken met hun favoriete hobby of sport. Ga fijn mee voetballen, dansen of paardrijden of maak kennis met de scouting en muziekles. Twijfel jij nog of een sport wel bij je past? Of wil je gewoon even fijn ontspannen met een gezellig boek? Dan is De klas van juf Bertine vast iets voor jou!

De klas van juf Bertine - wij voetballen

Waarom de klas van juf Bertine?

Een kinderboek schrijven was altijd al een droom. Als klein meisje wilde ik óf juf worden, óf schrijfster. En nu, ruim 30 jaar later, is het beiden gelukt. Werken in het onderwijs geeft ook eindeloos veel inspiratie. De personages in de boeken zijn allemaal fictief, maar natuurlijk heb ik ze kenmerken en karaktereigenschappen meegegeven van kinderen die ik door de jaren heen heb leren kennen. Eigenlijk is De klas van juf Bertine één grote verzameling van alle kinderen die ik de afgelopen jaren les heb mogen geven.

de klas van juf Bertine

Dat de juf in de boeken Bertine zou gaan heten stond voor mij eigenlijk nog helemaal niet vast, maar de uitgever vond het blijkbaar een prima idee en dus was De klas van juf Bertine ineens geboren. De juf heeft geen grote rol in de boeken en ook zij is fictief, al zegt ze natuurlijk dingen die ik ook zou kunnen zeggen in de klas.

De serie boeken is min of meer toevallig ontstaan. Ik sprak de ambitie uit dat ik graag een boek wilde schrijven en liefst een non-fictie boek. Fictie is toch weer een andere tak van sport en schrijven over echt bestaande dingen ligt mij net even beter. De samenleesboeken in deze serie zijn uiteindelijk een mengeling geworden: je krijgt een voorleesverhaal over een fictieve klas met daartussendoor een heleboel weetjes en feiten over hobby’s.

Wij voetballen

Wij voetballen is het eerste deel in deze vrolijke leerzame reeks. Ga gezellig met de klas mee naar het voetbalveld, leer alles over hoe een training eruit ziet en welke regels er gelden bij een echte wedstrijd.

Extra leuk: de boeken worden allemaal geschreven op drie niveaus waardoor je ze fijn samen kunt lezen. Lees met je grote broer of zus, je buurjongen, je oom of tante of wie je maar wil. Zo wordt lezen pas écht leuk!

Lees ook: samen lezen – help jouw beginnende lezer op weg.

De klas van juf Bertine – Wij voetballen verschijnt in juni 2021. Volg me ook zeker op Instagram en Facebook zodat je als eerste op de hoogte bent. Ik geef je hier ook regelmatig een inkijkje in het schrijfproces zodat je kunt volgen hoe de boeken ontstaan.

Leuk nieuwtje: In september 2022 heeft ‘Wij voetballen’ een Deense vertaling gekregen! Een heel bijzonder moment waar ik als auteur natuurlijk heel blij en dankbaar voor ben.

Wij voetballen Deense vertaling