Zomervakantie – de mooiste afscheidsknutsels voor school

Wat gaat een schooljaar toch onwijs snel voorbij! De eerste helft van het jaar had ik nog geen idee dat ik weer voor de klas zou staan, maar het begon ineens te kriebelen. Het afgelopen half jaar mocht ik deel uitmaken van een geweldig team! Onwijs veel geleerd, gelachen en vooral genoten van en met de kinderen. Ik ben dan ook heel blij dat ik komend schooljaar bij deze fantastische school mag blijven, maar toch kom ik niet onder het grote afscheid nemen uit. Afscheid van collega’s die met pensioen gaan, afscheid van mijn geweldige stagiaire en afscheid van mijn lieve duo die haar avontuur bij een andere school gaat voortzetten. Vandaag laat ik je de afscheidscadeautjes voor deze lieve mensen zien.

Veel geluk

Natuurlijk krijgen collega’s die weggaan een aandenken van het hele team. Onze onderwijsassistentes verzamelen alle boodschappen en maken hier een mooi boek van. Ik kreeg zelf ook een aantal keer een boek van mijn klassen en het blijft leuk om er af en toe weer eens doorheen te bladeren.

Voor de 4 collega’s van wie we dit schooljaar afscheid nemen maakte ik als bijdrage voor het boek een klavertje 4. Twee van hen gaan met pensioen en de andere twee gaan hun carrière elders voortzetten. Hoe dan ook wens ik ze alle 4 het allerbeste en alle geluk van de wereld dus leek dit me toepasselijk. De uitleg voor het vouwen van de klavertjes vond ik bij ‘Doe-het-zelf ideeën‘. Het leuke aan deze knutsel vind ik dat je er echt even voor moet gaan zitten en dus echt moeite voor je collega hebt gedaan. Ik ken ze niet alle 4 even goed (ik werk tenslotte pas een klein half jaar bij deze school), maar zo is iedereen gelijk en heb ik bij allemaal even stilgestaan.

Aju!

Niet bijster origineel, maar eigenlijk wel gewoon ontzettend leuk is de ‘Aju paraplu’. Mijn stagiaire is een vlotte dame met wie ik onwijs veel lol heb gehad en ik vond dit cadeau gewoon perfect bij haar passen. Voor de kinderen is het ontzettend leuk dat ze mogen schrijven op een paraplu en ook dit is een cadeau om nog eens tevoorschijn te halen. Makkelijk op te bergen en leuk ter decoratie.

Dag lieve juf

Met de klas maakte ik natuurlijk ook nog iets voor mijn lieve duo. Ze heeft geen makkelijk schooljaar achter de rug en ik heb gezien hoe ze zich vol overgave heeft ingezet voor onze 15 kanjers. Dat verdient dus absoluut een mooi en liefdevol cadeau.

Ik kwam een heleboel gave ideeën tegen online en heb lang getwijfeld wat ik zou maken, maar de keus viel uiteindelijk toch op een schilderij vol hartjes. Vrij eenvoudig te maken, maar erg mooi om thuis een plekje te geven en nog heel vaak van te genieten. Voor de kinderen is het versieren ook niet al te ingewikkeld, maar ik wilde wel dat ze echt nadachten over wat afscheid nemen inhoud en wat je voor moois voor de juf zou kunne opschrijven of tekenen. Zo kun je er meteen een lesje aanhangen en wordt het een hele leerzame en waardevolle opdracht.

Het idee voor dit schilderij kwam ik, in iets andere vorm, tegen bij Mama’s at work.

Mooi gebaar

Zo ga ik de komende dagen een heleboel lieve mensen hopelijk enorm verrassen en een goed gevoel bezorgen. Ik zal ze in elk geval enorm gaan missen en hoop dat zij zelf ook met plezier op hun tijd bij onze school, of die nu lang was of wat korter, terug kunnen kijken. De lieve knutsels van onze kids zullen daar vast en zeker aan bijdragen!

Lees ook: Vouwen – tips voor thuis