Voor later – zo leg ik onze herinneringen vast + win!

Als je kinderen krijgt hoor je meteen overal om je heen hét ultieme cliché: ‘Geniet ervan want ze zijn zo groot hoor!’. En al snel kom je erachter dat alle clichés helemaal waar zijn en de tijd veel te snel gaat. Ik was altijd al dol op fotograferen en uiteraard ook op schrijven dus sinds de kinderen er zijn leef ik me helemaal uit. Met de zomervakantie in volle gang heb je vast weer een heleboel mooie herinneringen gecreëerd. Vandaag laat ik je zien hoe ik deze mooie en belangrijke momenten vastleg voor later én maak je kans op een hele toffe prijs!

Heel veel foto’s

Zoals ik al zei ben ik dol op fotograferen. Ooit moet er een moment komen waarin ik de tijd vrij kan maken om hier serieuzer mee aan de slag te gaan. Een spiegelreflexcamera staat al jaren hoog op mijn lijstje, maar voor nu ben ik ook heel tevreden met mijn Panasonic DMC-FZ72. Een handige digitale camera met een hoge resolutie die flink kan inzoomen. Vooral handig wanneer ik hem gebruik voor natuurfotografie.

Door de jaren heen maakte ik prachtige foto’s van onze jongens waar ik regelmatig over gecomplimenteerd wordt. Mooie geposeerde portretten, maar juist ook heel veel spontane foto’s van fijne momenten uit hun leven die hun ontwikkeling op een prachtige manier laten zien. Je vergeet vaak de kleine dingetjes, maar juist die zijn zo geweldig mooi om terug te kijken! De eerste keer dat je kindje zichzelf ziet in een spiegel, typische spelletjes die je kindje altijd speelde (onze oudste maakte altijd hele knust- en bouwwerken met zijn Little People poppetjes, geweldig) en momenten met vriendjes. Onbetaalbaar en ik merk nu al dat de kinderen het fijn vinden om af en toe terug te blikken. Ik loop wel hopeloos achter met het inplakken van de foto’s, maar ik probeer regelmatig wat te bestellen of maak bijvoorbeeld een boek van alle verjaardagen tot nu toe. Zo heb ik de belangrijkste momenten in elk geval in beeld.

Boeken en schriftjes

Schrijven is voor mij ook een onmisbaar onderdeel om onze fijne, maar ook moeilijke momenten vast te leggen.

Toen ik in verwachting was van onze oudste kreeg ik het Kraambezoekboek cadeau en sindsdien ben ik fan van invulboeken! Ik gebruik altijd de vrolijke serie van Pauline Oud en ben hier nog steeds enorm blij mee. Inmiddels heb ik van beide jongens het Kraambezoekboek, Baby’s eerste jaar, Het opgroeiboek en Mijn schooljaren. Handige boeken omdat vrijwel alle momenten al zijn ingedekt en je alleen maar de vragen hoeft te beantwoorden. Verder is er ruimte voor foto’s en andere belangrijke dingen die je nog kwijt wil. Bij elkaar vormt de reeks een prachtige serie herinneringen aan de kinderjaren. Een onbetaalbaar document dat de jongens in de toekomst hopelijk met heel veel plezier zullen inkijken.

Brabbels

Inmiddels heeft Pauline ook een brabbels en uitsprakenboek, maar ik maakte voor onze jongens zelf mooie boekjes waarin ik hun grappige uitspraken en gedachtenspinsels opschreef. Ik kocht voor beide een vrolijk notitieboek en heb ik dit opgeleukt met stickers. Ik lees ze regelmatig terug en inmiddels lachen de jongens ook zelf hard om hun prachtige woordspelingen en bijdehante praatjes.

Minder mooie tijden

Natuurlijk kennen ook wij minder mooie periodes en maken we het nodige mee. Onze oudste is al een aantal jaren onder behandeling vanwege epilepsie en voor hem maakte ik een boekje met informatie en foto’s van al zijn ziekenhuisopnamen en onderzoeken. Eerst vooral voor mezelf, om alles van me af te schrijven en inmiddels heeft hij er zelf ook echt wat aan. Een tijdje terug begon hij ineens allerlei vragen te stellen over het jaar waarin hij zijn zware aanvallen had en toen hebben we samen uitgebreid het boekje doorgenomen. Toen kleine broer uit bed kwam moest die ook meteen meekijken en zo hebben we hier allemaal wat aan bij de verwerking van deze nare ervaringen. Het blijft emotioneel, maar ik ben ontzettend blij dat ik dit document gemaakt heb.

Filmen

Last but not least zijn bewegende beelden natuurlijk helemaal geweldig om te hebben! Ik heb zelf wat videobanden uit mijn vroege kinderenjaren en alhoewel ze inmiddels aardig versleten zijn ben ik blij dat ik ze vaak heb teruggekeken. Ik heb ook een videocamera in huis, maar inmiddels film ik vooral heel veel met mijn telefoon. Die heb je gewoon altijd bij de hand en juist wanneer je de camera even niet paraat hebt gebeuren vaak de leukste dingen.

Het videomateriaal verzamel ik regelmatig en hiervan maak ik dvd’s voor de jongens. Op het hoesje zet ik wat foto’s uit dezelfde periode en op de achterzijde staan de data van de filmpjes en een korte samenvatting. We bekijken ze regelmatig en lachen en genieten van hun baby- en dreumespraatjes en capriolen.

Onbetaalbaar

Voor ons zijn al deze documenten en beelden onbetaalbaar. Het kost tijd, maar ik vind het heerlijk om ermee bezig te zijn en zie dat de kinderen er nu al veel aan hebben. Ik hoop dat jij ook iets heb taan mijn tips. Vergeet in elk geval niet om al die mooie momenten te koesteren. Ze zijn onvervangbaar.

Winnen!

Heb je zin gekregen om ook aan de slag te gaan? Namens Pauline Oud mag ik een memory-book naar keuze verloten uit haar collectie! Om kans te maken volg je Letters & Spetters op Facebook en reageer je op deze blog of onder het Facebook bericht van de actie. Zaterdag 10 augustus maak ik de winnaar bekend, succes!

Lees ook: betaalbare uitstapjes voor het hele gezin

De invulboeken van Pauline Oud zijn ook eenvoudig te bestellen via bol.com:

2 thoughts on “Voor later – zo leg ik onze herinneringen vast + win!

  1. Heel herkenbaar wat je schrijft! Ik ben ook groot fan van Pauline oud! Alleen mis ik voor mijn jongens nog het boek mijn schooljaren. Dit zou een mooie aanvulling zijn bij de andere boeken. Zo worden deze herinneringen ook vast gelegd! Duan gaat vanaf maart naar school, dan kan ik gelijk beginnen met invullen

  2. Ik ben 6 weken geleden moeder geworden van ons 4e kindje, het kraamboek heb ik helemaal volgeschreven, nu zou ik voor onze dochter heel graag het baby’s eerste jaar boek willen winnen.

Reacties zijn gesloten.