Review Purpuz planner 2019 – voor echte goalgetters

Een oproepje voor het reviewen van een onwijs mooie planner met daarop de slogan ‘Stop met dromen & start moet doen’. Mijn interesse was gewekt! Met een eigen bedrijf en nog tientallen ideeën op stapel is een stok achter de deur altijd welkom. Kijk je mee naar mijn nieuwe liefde voor 2019?

Wat? Purpuz planner 

Door wie? Clen Verkleij

Voor wie? Ondernemende creatievelingen die op zoek zijn naar een handige tool om hun doelen te bereiken en dromen te verwezenlijken.

Korte omschrijving

Wat is de Purpuz planner nu precies? Volgens de banner die om de agenda heen zit is deze planner ‘de plek voor al je: ideeën – afspraken – lijstjes – to do’s- quotes & reflectie.’ Klinkt als iets wat mij en waarschijnlijk velen van jullie op het lijf geschreven is! Misschien is dit dan eindelijk dé tool die mij gaat helpen om mijn ideeën te ordenen en kom ik nu eindelijk eens van al die typex en losse briefjes in mijn planner af.

Je leven in één oogopslag

Een eerste blik op de planner en een rondgang door de handleiding en inhoud beloven in elk geval al heel veel goeds! In het voorwoord van de bedenker van de planner, Clen Verkleij, geeft hij aan dat het idee achter Purpuz onstaan is na een burn-out. Om de balans terug te vinden ging hij in gesprek met een coach. Zijn ervaringen heeft hij omgezet in een overzichtelijke planner waarmee hij jou en mij alle tools aanreikt die hij zelf van zijn coach kreeg om een overzicht te krijgen van je leven. Wie wil dat nu niet?

Geluk & balans

 

 

 

 

 

 

Als organisatiesocioloog is Clen gespecialiseerd in het vergroten van het arbeidsgeluk van mensen. Voor mij dé reden om dit jaar te starten als freelancer. Ik hield van mijn werk als peuterleidster, maar het vinden van de juiste balans tussen werk en privé werd, om allerlei redenen, steeds moeilijker. Stress, met tegenzin gaan werken en een heleboel gemopper zijn dan het gevolg. Niet prettig voor mezelf en zeker ook niet voor de mensen om me heen.

Ongetwijfeld is dit voor heel veel mensen herkenbaar en daarom is het zo geweldig dat er mensen zijn als Clen die hierover nadenken en actie ondernemen. Zodat je zelf, thuis, stapje voor stapje toe kunt werken naar de juiste balans en dat plezier in je werk weer terugvindt.

Doelen & dromen

In de eerste maanden van 2018 hield ik, naast mijn blog- en bedrijfsplanning, mijn persoonlijke agenda én onze gezinsplanner ook nog een bullet journal bij. Ontzettend leuk, maar wat mij betreft echt niet vol te houden. Je raakt het overzicht compleet kwijt en hoe mooi het idee van een bujo ook is, het boek is blanco en dus kost het enorm veel tijd om het écht mooi en persoonlijk te maken.

 

Komend jaar ga ik dat dus anders aanpakken en wel met de Purpuz planner! Voorin vind je een duidelijke handleiding die je precies vertelt hoe je de tools in het werkboek gebruikt en invult. Denk hierbij aan een map, een matrix en een purpuz plan dat je helpt om jouw einddoel te verdelen in overzichtelijke stappen. Met al deze hulpmiddelen houdt je overzicht over je doelen en dromen en wordt het (hopelijk) een stuk eenvoudiger om ze daadwerkelijk te verwezenlijken.

Plannen & ideeën

Naast het werkboek is er natuurlijk het planningsgedeelte. Per maand is er ruimte voor je maandplanning (welke stappen uit je doel ga je zetten, wat wil je nog meer doen én welke beloning stel je jezelf in het vooruitzicht?) en een uitgebreide weekplanning met per dag meer dan voldoende ruimte om al je afspraken en to do’s te noteren. Wat ik persoonlijk ook heel fijn vind is de creatieve ruimte die per week gereserveerd is. Super fijn voor het notieren van inspirerende quotes, het inplakken van mooier herinneringen of het tekenen van doodles tijdens het brainstormen.

Positieve vibe

Het mag duidelijk zijn: ik ben enthousiast! Ik ben echt happy met mijn Purpuz planner en heb onwijs veel zin om ermee aan de slag te gaan. 2018 was een heerlijk jaar waarin ik de droom waarmaakte om mijn eigen bedrijf op te zetten, maar ik wil nog zoveel meer. Er zijn nog zoveel dromen om na te jagen en plannen om te verwezenlijken en ik hoop dat deze planner mij weer een stukje dichterbij het bereiken van mijn doelen brengt. Of het echt werkt kan ik jullie natuurlijk pas over een tijdje vertellen, maar ik krijg in elk geval een heleboel positieve energie van mijn nieuwe buddy en heb er alle vertrouwen in dat ik ook in 2019 weer ga knallen! Ik hou jullie op de hoogte.

Kun je niet wachten om ook aan de slag te gaan, op weg naar het verwezenlijken van jouw dromen? Bestel dan snel je Purpuz planner voordat het te laat is! Hij is razend populair en in 2018 was de planner dan ook binnen no-time uitverkocht.