Review: Lego Harry Potter – Aragog’s Lair

De echte fans hebben ze natuurlijk allang gespot: de super gave Harry Potter Lego sets! Ik as zelf een beetje laat met deze ontdekking, maar ik kwam er dus kort geleden achter dat dit geweldige speelgoed bestaat. En laat onze grote jongen nu net zijn kinderfeestje gevierd hebben en een heleboel cadeaubonnen hebben gekregen…Op naar de speelgoedwinkel dus waar hij (ok, met wat subtiele hints van mama) deze geweldige set uitzocht. Een super cadeau tip voor de feestdagen!

Speelgoed: Lego 

Thema: Harry Potter

Nummer: 75950

Leeftijd: 7 – 14 jaar

De set

Om je Harry Potter Lego-collectie te starten is deze set ideaal. Niet te duur en je hebt meteen zowel Harry als Ron die natuurlijk ook bij latere uitbreidingen te gebruiken zijn. De enorme Aragog en de kleine spinnetjes zorgen voor een hoog griezelgehalte. Echt een set voor dappere jongens en meisjes dus die niet bang zijn voor een spinnetje hier of daar.

Uitdaging

Op de verpakking staat 7 jaar aangegeven als leeftijdsgrens en dit klopt precies. Mijn zoon (net 7) bouwt graag en veel met Lego. Hij heeft alles helemaal zelf in elkaar gezet, maar was er een behoorlijke tijd zoet mee. Zowel Aragog als de boom beslaan behoorlijk veel stappen dus zeker voor jonge kinderen is het best een uitdaging om alles in elkaar te zetten.

Spel

Staat je scène eenmaal in elkaar dan is het natuurlijk heerlijk spelen met al dit moois! Met alle extra’s die bij de set horen kun je al een aardig verhaal naspelen. Helemaal cool is dat de boom beschikt over een heuse spinnenweb-schieter waarmee je Ron en Harry kunt vangen!  Hier is ook wel enige fantasie en oefening bij nodig want heel erg ver schiet hij niet, maar het is een leuke gadget die de set net iets extra’s geeft.

Voor de fans

Aragog’s Lair is een hele mooie set Lego voor de echte Harry Potter fan. De vormgeving is, zoals we van Lego gewend zijn, prachtig en wat ik persoonlijk ontzettend komisch vind zijn de twee gezichten van Harry en Ron: één blij en één bang gezicht. Het is dus maar net hoe je hun pruikje opzet of ze aan de winnende of de verliezende hand zijn.

Met deze Lego-set kunnen kinderen uren bouwen en spelen. Heel leerzaam en echt een mooie aanvulling op je Lego-collectie. Wij gaan de komende maanden heel lief zijn in de hoop dat de goede Sint ons nog meer van dit moois komt brengen… 😉

Heb jij ook zo’n kleine Potterhead in huis (of wil je gewoon net als ik stiekem zelf aan de slag)? Je vind een uitgebreide collectie Harry Potter Lego bij onze grote blauwe vriend. Hiermee steun je mijn website een klein beetje dus mocht je iets kopen dan ben ik je zeer erkentelijk.

4 thoughts on “Review: Lego Harry Potter – Aragog’s Lair

Reacties zijn gesloten.