Review ‘Het grote AVI-vakantieboek’

Nu groep 3 er voor onze jongen alweer bijna op zit leek Het grote AVI-vakantieboek – niveau M3-E3 – me hét perfecte boek voor hem om de vakantie mee door te komen. We namen het bij wijze van proef alvast een dagje mee naar het strand. Kijk je mee?

Diverse auteurs (o.a. Jacques Vriens, Arend van Dam, Mirjam Mous & Janneke Schotveld)

Diverse illustratoren (o.a. Saskia Halfmouw, Annet Schaap & Mark Janssen)

Uitgeverij: Unieboek Spectrum

ISBN: 9 789000 351138

Leeftijd: 6+

Thema: vakantie – lezen – puzzels – doeboek

 

Inhoud

Het grote AVI-vakantieboek biedt urenlang vermaak: in de auto, op het strand of voor de tent. Boordevol puzzels, raadsels, rebussen, verhalen, strips en nog veel meer.

En dit vinden wij

Compleet pakket

Zoals gezegd gingen wij, om alvast in vakantie-stemming te komen, heerlijk een dagje naar zee. Natuurlijk vermaken de kinderen zich daar vooral met héél veel zand en water, maar daar wordt je moe van dus is een rustmomentje nooit weg. Omdat je toch al meer dan genoeg mee te sjouwen hebt vind ik een doe-boek altijd ideaal. Lekker licht, compact en ze kunnen er toch een hele tijd mee vooruit.

Dit geld ook zeker voor Het grote AVI-vakantieboek. 64 pagina’s vol vermaak en heel afwisselende activiteiten. Allemaal keurig op niveau voor eind groep 3/begin groep 4. Je kind kan er dus prima zelf mee uit de voeten, maar de verhalen zijn ook uitermate geschikt om voor te lezen. Handig als je even geen voorleesboek voor handen hebt!

Voor elk wat wils

De inhoud van het boek is lekker gevarieerd waardoor er altijd wel iets te vinden is waar je kind op dat moment mee aan de slag wil. Voor wie er eens rustig voor wil gaan zitten zijn er geweldig leuke kleurplaten en uitgebreide verhalen. Wie even snel iets tussendoor wil doen vermaakt zich met een quiz, rebussen, een zoekplaat of een doolhof. Hebben jullie een familie-momentje? Dan speel je gezellig met elkaar ‘Het grote AVI-vakantieboek bordspel’.

Het boek belooft urenlang vermaak en maakt dit zeker weten meer dan waar!

Stiekem leren

Behalve ontzettend handig en leuk is het boek natuurlijk ook nog eens hartstikke leerzaam en ideaal om de welbekende zomer-leesdip te lijf te gaan. Zeggen we natuurlijk niet tegen de kids, die hebben gewoon een heleboel plezier en doen ongemerkt aan hersengymnastiek. Verantwoord vermaak dus, perfect voor in de koffer of een lange rit in de auto.

Klein minpuntje: achterin het boek is een prijsvraag te vinden die eindigde op 30 september 2016… Ik had hem eruit gehaald óf -nog beter- een nieuwe prijsvraag uitgeschreven.

Desalniettemin is Het grote AVI-vakantieboek absoluut de moeite waard. Wij vermaken ons deze zomer zeker weten!

_____________________________________________________________________________

Is dit boek precies waar je nog naar op zoek was voor de komende vakantie? Bestel het eenvoudig via onderstaande link:

Kijk ook eens naar deze leuke doe-boeken voor groot en klein: