Raamtekeningen maken – creatieve tip voor regenachtige vakantiedagen

Het is weer eens zover: het is vakantie en het regent pijpenstelen. En nu we ook allemaal al weken thuis zitten vanwege het Coronavirus begint de trukendoos zo langzamerhand wel leeg te raken. Natuurlijk moeten de kinderen ook zo af en toe zichzelf zien te vermaken, maar dat wordt na zo’n lange tijd steeds lastiger. Een idee dat hier in huis enorm in de smaak viel was raamtekeningen maken. De jongens leefden zich uit op hun eigen ramen en hadden een hele leuke middag.

Raamtekeningen maken – eenvoudig en leuk

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word van regen echt al heel snel chagrijnig. Niks zo vervelend als ‘s ochtends de gordijnen open doen en een grijze, trieste wereld in kijken. Daarom haal ik altijd zoveel mogelijk kleur in huis. In de vorm van bloemen, maar ook in de vorm van gezellige creatieve werkstukjes. Een van de dingen die altijd leuk is om te doen, zeker voor kinderen, is het maken van een raamtekening.

raamtekeningen Zoem de bij

Want zeg nou zelf, wanneer mag je nou zomaar tekenen op het raam? Alleen al het feit dat dit nu gewoon eens ongestraft mag maakt van deze activiteit een feestje. En kleur je de tekening ook nog vrolijk in dan is jullie grijze regendag meteen een stuk minder saai!

Wat heb je nodig?

Je kunt natuurlijk ook op je raam schilderen met plakkaatverf, maar dat is vaak vrij lastig te verwijderen en vrij lastig aan te brengen. ik ben zelf in elk geval super blij met de speciale krijtstiften die de afgelopen jaren enorm in opkomst zijn en de geweldige raamsjablonen die je eenvoudig kunt bestellen. Ook voor iemand met gebrek aan tekentalent wordt het maken van een geweldig raamkunstwerk zo een eitje.

Zelf kocht ik recent deze mooie set stiften en ik ben hier erg tevreden over. De kleuren zijn helder en de stiften doen het erg goed. Klein nadeel is dat ze soms wat dun zijn waardoor je tekening uitloopt. Hou dus wel een doekje bij de hand!

krijt stiften voor raamtekeningen

Tips voor raamtekeningen

Raamsjablonen zijn via diverse websites eenvoudig te bestellen Ikzelf ben fan van Raamtekening.nl waar je een enorm uitgebreid aan sjablonen vindt in alle denkbare thema’s. De sjablonen zijn ook heel geschikt voor op school dus ook voor leerkrachten is dit een hele fijne website.

Voor een klein bedrag bestel je hier je sjabloon en je print het vervolgens zelf uit in het gewenst formaat. Of je nu een groot of een klein raampje wil versieren, op deze manier past het altijd. Mijn jongens gingen de afgelopen weken al aan de slag met de prachtige T-rex en maakten er vervolgens zelf nog wat leuke kunst bij.

Een andere tip zijn natuurlijk de geweldig leuke raamsjablonen van Pauline Oud. De sjablonen zijn onderdeel van onze lesmethode en sluiten aan bij de prentenboeken van Pauline. Heel leuk voor tijdens een thema en ook hier kun je je natuurlijk weer helemaal uitleven met kleur.

raamtekeningen van Pauline Oud

Raamtekeningen maken – succes verzekerd

Wat ons betreft is deze activiteit echt een aanrader voor koude natte vakantiedagen. Je tovert je huis in een handomdraai om in een vrolijk en creatief paleisje en echt iedereen kan hiermee aan de slag. Kinderen kunnen in hun eigen kamer aan de slag en je kunt ook alvast je tuinhuis een vrolijk tintje geven voor wanneer de zon weer gaat schijnen.

De raamtekening is hier tegenwoordig ook vast onderdeel van de verjaardagen van onze jongens. Een leuk extraatje voor als ze ‘s ochtends uit bed komen. Je kunt er dus echt alle kanten mee op en het is heerlijk ontspannend.

raamtekening verjaardag

tip: je kunt met de stiften natuurlijk ook glazen potjes versieren. Zo maak je eenvoudig een leuk cadeautje voor bijvoorbeeld Moederdag! Snoepjes, zeepjes of kaarsjes erin en je hebt een prachtig persoonlijk cadeau.

Lees ook: Vouwen – handige tips voor thuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *