Kinderfeestjes met een verhaal – compleet draaiboek voor jouw feest!

Een origineel kinderfeestje geven wordt tegenwoordig steeds moeilijker. Zelf struin ik altijd het internet af op zoek naar de meest bijzondere locaties en activiteiten, maar het valt niet altijd mee om iets te vinden dat a) een beetje in de buurt is en b) een beetje betaalbaar. Misschien is een keer thuis feesten helemaal zo gek nog niet! Met Kinderfeestjes met een verhaal heb ik nu een compleet draaiboek in huis voor 5 bijzondere, originele feestjes.

Titel Kinderfeestjes met een verhaal – auteur Iris Stam – Illustraties Jikke Kuiper – Uitgeverij Tekstbureau Iris Stam – Vormgeving De Blauwe Tram – ISBN 9 789082 775808 – Leeftijd 4+ – Thema Kinderfeestjes

Het boek

Van Kinderfeestjes met een verhaal worden kinderen én ouders blij! In dit boek staan maar liefst vijf themapartijtjes voor jongens en meisjes van 4 tot en met 9 jaar. De rode draad van elk feestje is een meeslepend verhaal waarin fantasie en werkelijkheid worden verweven. Bijzondere figuren spelen in deze verhalen de hoofdrol: een regenboogkunstenaar, een draak, een smikkelende prinses, een zeemeerman en een Spaans heksje.

Dit vind ik

Kinderfeestjes met een verhaal is een heerlijk vrolijk boek! Prachtige geïllustreerd en heel mooi vormgegeven en daardoor heel aantrekkelijk. Als je het boek ziet en openslaat krijg je meteen zin in een feestje!

Compleet handboek

Wat heel fijn is, is dat ieder feestje begint met een super handig draaiboek waarin een complete planning, boodschappenlijst en uitleg van alle opdrachten en spellen zijn opgenomen. Je hoeft zelf alleen nog maar de benodigdheden in huis te halen en het feest kan beginnen!

Kinderfeestjes met een verhaal

De meeste benodigdheden zijn heel gemakkelijk te vinden of heb je al in huis. En is het wat lastiger dan geeft Iris tips voor winkels of merken waar je kunt vinden wat je nodig hebt. Kan dus niet missen!

Betoverende verhalen

Vervolgens heeft ieder feestje zijn eigen uitgebreide sprookje, opgedeeld in delen waarbij steeds een of meerdere opdrachten horen. Zo is er het partijtje van de Betoverende cupcakes waarbij er ruimte is om in het verhaal de namen van je gasten in te vullen. Zo wordt het op en top interactief en zitten jullie echt ín het verhaal!

Tot in de puntjes

Iris heeft echt overal aan gedacht. Versjes voor mooi en slecht weer, activiteiten die zowel binnen als buiten plaats kunnen vinden. Met Kinderfeestjes met een verhaal zit je echt altijd goed en kan je feestje niet stuk. De feestjes zijn geschikt voor maximaal 8 kinderen en niet duurder van €12,50 per kind. Voor dat bedrag heb je dan meteen wel een heel tof feest waarbij de kinderen geschminkt worden en jullie een speurtocht houden naar een locatie waar de kinderen zich helemaal mogen uitleven met kwasten en verf. Ben je een beetje creatief dan is dit echt een heel tof feest!

Geweldig leuk

Kinderfeestjes met een verhaal is echt een ontzettend leuk én handig boek! Precies wat er nog ontbrak volgens mij en boordevol inspiratie voor al die ouders die ieder jaar weer de inspiratie uit hun tenen moeten halen om een mooi feestje voor hun kind neer te zetten. Ik ga eens heel hard nadenken of ik me eraan ga wagen om voor onze kleuter binnenkort het Drakenfeestje te organiseren en kan jullie het boek van harte aanbevelen! Met Kinderfeestjes met een verhaal zit je de komende jaren altijd goed.

Kinderfeestjes met een verhaal

Meer weten?

Wil je meer weten over het boek en de makers? Neem een kijkje op de website. Hier vind je ook een heleboel downloads voor de verschillende feestjes.

En omdat Iris en Jikke graag nog veel meer vertellen over hun werk vroeg ik ze beiden het hemd van het lijf. De interviews met deze creatieve dames zijn binnenkort te lezen op de blog. Kun je niet wachten bekijk dan alvast de website van Jikke of volg haar op Instagram.

Zin in een feestje? Het boek is eenvoudig te bestellen bij bol.com (hij staat er twee keer, geen idee waarom):

foto header Lidya Nada via Unsplash