Happy stones maken – vakantietip

In deze heerlijk Hollandse zomer zijn binnen activiteiten voor de vakantie helaas onmisbaar. Nu onze jongens wat groter worden vind ik het lastiger om steeds weer iets te vinden of bedenken dat ze nog aanspreekt. Gelukkig hebben we nu weer wat nieuws gevonden! Tijdens een wandeling met onze oudste vonden we namelijk twee hele toffe Happy stones. Té leuke vrolijke gekleurde stenen waar je als vinder inderdaad meteen happy van wordt. Tijd om zelf aan de slag te gaan en ook wat vrolijkheid te verspreiden.

Happy stones – wat zijn het?

Happy stones zijn doodgewone stenen die worden omgetoverd tot vrolijk kleurrijk presentje voor een willekeurige vinder. Het concept bestaat allang, maar sinds de Corona crisis zijn de vrolijke stenen razend populair. En eerlijk is eerlijk: als je tijdens een wandeling zomaar zo’n lief cadeautje van een onbekende gever tegenkomt ben je meteen happy. De stenen doen hun naam dus zeker eer aan.

Happy stones

Happy stones maken – zo doe je dat

Het maken van Happy Stones is heel eenvoudig. Behalve natuurlijk geschikte stenen heb je niet heel veel benodigdheden nodig om aan de slag te kunnen. Je maakt het natuurlijk zo gek als je zelf wil, maar met de juiste verf en vernis ben je eigenlijk al klaar om de mooiste steentjes te maken.

Zelf hadden wij al veel materialen in huis. Om een of andere reden denk ik altijd dat de verf bijna op is en heb ik inmiddels een hele verzameling acrylverf van de Action. Terwijl ik dit artikel schrijf zie ik dat ze weer heel veel nieuwe toffe kleurtjes hebben waaronder prachtige pastels. Ook heel tof om stenen mee te schilderen dus zeker de moeite van het aanschaffen waard!

Naast verf heb je ook vernis nodig. Deze koop je al voor €2,- . Zelf kocht ik bij de Action ook nog Paintmarkers. Ze zijn te koop in kleine setjes en diverse kleuren en heel fijn voor gebruik op steen. Je zet er heel eenvoudig puntjes mee dus ze zijn erg handig voor bijvoorbeeld ogen of als je een motief geheel met stipjes wil maken.

Stenen vind je natuurlijk gewoon in de natuur. Maar er zijn ook mooi gevormde gladde stenen te koop die je perfect kunt decoreren. Ik kocht twee setjes bij Heutink voor thuis. De volgende dag al in huis en heel fijn om mee te werken.

Wat teken ik op mijn steen?

Dat is nu zo fijn: alles kan en alles mag! Zolang een ander persoon er maar vrolijk en blij van gaat worden. Ga je zoeken op Pinterest of via Google dan kom je de leukste en creatiefste ideeën tegen. Stenen met fruit, bekende tekenfilmfiguren, unicorns of gewoon fijne spreuken: de mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk wat bij je past en waar jij zelf een fijn gevoel bij hebt.

Mijn zoon ging meteen voor Spongebob en zelf koos ik voor mijn eerste steen een vrolijk bijtje. Heel eenvoudig te maken en met een super schattig resultaat. Ook lieveheersbeestjes zijn eenvoudig te schilderen en ontzettend leuk om te vinden. Wij vonden zelf een prachtig exemplaar dat we even in de kast laten staan en maakten er zelf weer eentje bij. Ik kwam ook nog een schattige aardbei tegen die ik wel aandurfde en zo hadden we binnen twee dagen al wat leuke Happy Stones om te gaan verstoppen.

Op reis

Want dat doe je uiteindelijk met de stenen na je harde werk: je legt ze op willekeurige plaatsen neer zodat andere mensen ze kunnen vinden. Die kunnen de steen vervolgens laten liggen, meenemen en bewaren of verder laten zwerven. Het is leuk om de cijfers van je postcode achterop de steen te zetten, misschien maakt hij een flinke reis en duikt op een totaal andere plaats weer op.

Om de stenen te volgen, inspiratie op te doen en je creaties te delen is er een leuke Facebookgroep. Wie weet kom je jouw eigen stenen hier weer eens tegen.

Wij gaan deze zomer gezellig veel stenen maken en laten zwerven. Een beetje vrolijkheid en positiviteit is voor iedereen welkom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *