Fotofabriek.nl – jouw mooiste foto’s eenvoudig bezorgd

Heb jij ook zo’n behoefte aan het ophalen voor herinneringen in deze gekke tijd? Of loop je net als ik gewoon jaren achter met het inplakken van alle familiefoto’s? Dan is Fotofabriek.nl zeker wat voor jou! Ik mocht hier een hardcover fotoalbum bestellen, maar ze hebben nog veel meer geweldig leuke producten in het assortiment. De service is uitstekend en je hebt je product snel en goed verpakt in huis. Geen reden dus nu je toch thuis zit om niet snel aan de slag te gaan!

Fotofabriek.nl – frisse look

De website van Fotofabriek.nl oogt lekker fris en overzichtelijk. En ondanks dat ik deze aanbieder nog niet kende blijken ze hartstikke veel enthousiaste klanten te hebben en werden bij Tros Radar zelfs winnaar van de Fotoboekentest 2019.

Fotofabriek.nl

Het menu is overzichtelijk en helder. Je kunt eenvoudig zien welke producten je kunt bestellen en de header met aanbiedingen is rustig en niet te schreeuwerig. Een hele fijne website om mee aan de slag te gaan!

Breed aanbod

Bij Fotofabriek.nl kun je kiezen uit een breed aanbod aan producten. Er zijn diverse soorten wanddecoratie te krijgen zoals een foto op karton, op forex en natuurlijk canvas, (tuin) posters en foto’s op hout. Verder kun je persoonlijke kaarten bestellen, hele toffe fotokalenders en – planners en zelfs je eigen persoonlijk jaaragenda. Die laatste ga ik zeker even onthouden, lijkt me super leuk!

Aan de slag met Fotofabriek.nl

Maar zoals gezegd ga ik voor nu aan de slag met het samenstellen van een fotoalbum. Ik moet nog onwijs veel foto’s bestellen, maar ik heb besloten om nu eerst een album te maken van onze zomervakantie van vorig jaar. Zeker in deze gekke periode van thuisquarantaine is het heel fijn om mooie herinneringen op te halen dus dit lijkt me een fijn project.

On- en offline

Voor het samenstellen van je fotoalbum kun je kiezen tussen offline software en de online editor. Omdat ik het persoonlijk niet prettig vind om steeds weer nieuwe software te installeren heb ik gekozen voor de online variant.

Ik vind het altijd erg leuk om zelf een boek samen te stellen en lekker creatief aan de slag te gaan, maar ik bekijk ook even de standaard ontwerpen die Fotofabriek.nl biedt. Je kunt hierbij kiezen uit diverse thema’s en ook voor de vakantie zijn er hele leuke frisse ontwerpen te vinden. Je kunt ze allemaal uitgebreid bekijken zodat je kunt zien of het ontwerp bij jouw foto’s past.

Hoewel de standaard thema’s er erg leuk uitzien heb ik toch besloten om zelf een ontwerp te maken. Meer werk, maar zo maak je je boek wel echt persoonlijk en passend.

Uitgebreide mogelijkheden

Foto’s kun je heel eenvoudig importeren en door dubbelklikken op de pagina waar je de foto wilt hebben wordt hij meteen geplaatst. Voor de achtergrond van je pagina’s kun je kiezen uit kleuren of foto’s. Op zich prima en het bedienen van het palet werkt ook weer eenvoudig, maar ik vind het zelf altijd wel leuk als je ook patronen als achtergrond kunt kiezen.

Het uploaden van foto’s gaat vlot. Omdat ik zoals gezegd altijd veel foto’s maak plaats ik het liefst meerdere foto’s op één pagina anders kan ik ze nooit allemaal kwijt op de 24 pagina’s die ik nu tot mijn beschikking heb. Bij de indeling kun je kiezen uit één tot maximaal vier foto’s per pagina. Bij dubbele pagina’s kies je voor maximaal acht en de indeling wordt dan over de twee pagina’s verdeeld.

Voor het versieren van je boek is een heel uitgebreid aanbod aan clip-art beschikbaar. Daar ben ik zelf altijd erg fan van dus heel fijn dat Fotofabriek.nl hier veel keus in heeft.

Flinke klus

Omdat het maken van een album nogal veel tijd kost is tussentijds opslaan wel een must. Bij Fotofabriek.nl moet je voor deze optie een account aanmaken. Op zich niet erg natuurlijk, maar wel iets om rekening mee te houden als je kiest voor deze aanbieder.

Wat dan wel weer heel fijn is, is dat je na het uploaden van je project een digitaal voorbeeld krijgt toegestuurd dat je ook eenvoudig kunt delen met familie en vrienden of op je social media kanalen. Ik doe dit zelf niet met privéfoto’s, maar voor andere doeleinden is het ontzettend handig en leuk!

Het resultaat

Na een paar uurtjes hard doorwerken was ons vakantie-album van 2019 klaar. En het resultaat mag er zijn! Het boek werd binnen 3 werkdagen keurig netjes bezorgd. Stevig verpakt in een plastic hoesje en een kartonnen envelop.

De kwaliteit van de foto’s op zowel het omslag als in het boek is zeer hoog. De glanzende hardcover ziet er perfect uit en ook foto’s die ik paginagroot heb laten drukken zijn haarscherp. Echt ontzettend mooi!

De randen, teksten en overige clip-art zijn ook allemaal keurig helder geprint en het geheel ziet er onwijs mooi uit. Wij hebben er met ons vieren al volop van genoten. Dit was echt een pakketje waar ik heel happy van werd!

Fotofabriek.nl – voor een snel en perfect resultaat

Kortom: heb je ook nog een berg foto’s liggen de hoognodig afgedrukt moeten worden? Of ben je misschien wel op zoek naar een persoonlijk en origineel moederdag cadeau? Dan is Fotofabriek.nl the place to be! Goede service en een hele fijne prijs-kwaliteit verhouding. De hardcover fotoboeken zijn nu in de actie dus neem snel een kijkje en geniet binnenkort ook van warme herinneringen.

Fotofabriek.nl hardcover album

Lees ook: Creatieve buitenactiviteiten voor kinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.