Creatief: Very Mappy XXL kleurplaat Fiep Westendorp

Wie kent ze niet? Floddertje, Jip en Janneke, Pluk, Pim en Pom, Otje en al die andere kinderboeken helden die zo prachtig zijn vormgegeven door Fiep Westendorp? Haar illustraties zijn eenvoudig en tijdloos wat ervoor zorgt dat ze ook nu nog, 12 jaar na haar overlijden, mateloos populair zijn. P1010423

Ik ben in elk geval fan en vind het heerlijk om nu mijn eigen kinderen met het schitterende werk van Fiep kennis te laten maken. Toen ik de geweldige feesteditie van de XXL Fiep Westendorp kleurplaat van Very Mappy zag was ik dan ook meteen razend enthousiast! En gelukkig werd mijn enthousiasme gewaardeerd en kreeg ik een prachtig exemplaar thuisgestuurd om me samen met mijn kids heerlijk op uit te leven. 🙂

Het feestje begint al zodra je het pakketje open maakt: De kleurplaat is verpakt als een echte landkaart dus in een stevig, kartonnen mapje mét geweldige illustratie. Wanneer je het mapje open klapt tref je niet alleen de (enorme!) kleurplaat aan, maar op de flap ook nog wat leuke spelletjes en ruimte om de plaat te personaliseren zodat hij écht helemaal van jou wordt! Het team van Very Mappy weet duidelijk wat kinderen (en stiekem ook volwassenen 😉 ) aanspreekt.

Heb je de kleurplaat eenmaal opengeklapt (voorzichtig want dit kunstwerk wil je echt niet beschadigen!) dan kom je ogen tekort. Over de hele plaat lopen twee rijbanen en verschillende waterwegen door een enorme stad, helemaal bevolkt door Fiep Westendorp personages. Floddertje, pluk in zijn kraanwagen, Pim en Pom, Jip en Janneke; allemaal zijn ze aanwezig en bezig met tal van activiteiten. Zo is er een dierentuin, zijn er ijscokarretjes en draaien Jip en Janneke gezellig rond in de draaimolen. Alleen al met het bekijken en benoemen van dit alles ben je uren zoet!

P1010419.JPG

En dan moet er nog gekleurd worden. Het is bijna spannend om eraan te beginnen, de plaat is zo mooi, die moet echt op je aller- aller mooist ingekleurd worden. Heb je het aangedurfd en ben je ermee klaar? Of heb je gewoon even geen zin om te kleuren? Dan pak je er wat autootjes bij en ga je op reis door deze wondere wereld. De kleur- en speelplaat biedt enorm veel mogelijkheden dus heb je hem eenmaal in huis dan is vervelen er zeker weten voorlopig niet bij!

(afbeeldingen invoegen)

Je hebt het vast al gemerkt: ik ben verkocht! De speel- en kleurplaten van Very Mappy zijn een absolute aanrader! Voor een mooi bedrag (12,95) krijg je uren speel en kleurplezier voor het hele gezin en de Fiep kleurplaat is natuurlijk gewoon pure nostalgie voor de papa’s en mama’s; een echt bewaar exemplaar!

Wil je meer zien van de collectie van Very Mappy of kun je gewoon niet wachten om aan de slag te gaan? Je vindt de website hier.

Veel speel- en kleurplezier gewenst!floddertje