Creatief: traktaties

De verjaardagen van mijn kids: ieder jaar weer twee heel bijzondere feestjes!! Mijn eigenP1030553 verjaardag zegt me niet zoveel, maar voor mijn jongens pak ik altijd flink uit. Alleen al de voorpret is geweldig!

En behalve het knutselen van uitnodigingen (een blog hierover volgt later) hoort ook het bedenken en maken van een lekkere, liefst niet al te ongezonde traktatie er natuurlijk bij. Meestal struin ik Pinterest af op zoek naar ideeën, maar zelf iets bedenken vind ik toch wel de mooiste uitdaging dus soms ga ik gewoon uit het blote hoofd aan de slag en dan komt er best nog weleens wat leuks tevoorschijn ;-).

Hieronder heb ik voor jullie mijn creatieve uitspattingen van de afgelopen jaren op een rijtje gezet. Laat je inspireren, maar geef er vooral je eigen draai aan!

Peuterspeelzaal

Voor de derde verjaardag van onze oudste maakt ik Cookie monsters:

DSCN3355

Het is even wat teken-, knip- en plakwerk, maar dan heb je ook wat! Een mini eierkoekje erbij en klaar ben je.

Voor zijn afscheid toen hij vier werd kocht ik vliegtuigjes die we samen in elkaar hebben gezet. Een Sprookjesboom-koekreep eraan vast met daarop de tekst ‘Hoera, ik word 4! In vliegende vaart naar de basisschool’ en je hebt een leuke, lekkere traktatie waar de kinderen ook nog iets aan overhouden.

  20150707_203259

Voor de juffen had ik een kaartje met geurzakje ‘vol bedankjes’ en een glazen potje gevuld met hartjes. Foto erop, cellofaan en een strikje erom en klaar is het afscheidscadeautje!

Dit jaar was het ook voor jongste zover en mocht hij voor zijn derde verjaardag trakteren. Met hem hebben we de mazzel dat hij echt álles lust en hij koos dan ook zelf voor fruit als traktatie; vinden de juffen ook fijn ;-). Al brainstormend kwam ik al gauw bij Rupsje Nooit genoeg uit. Ik ging op internet op zoek en vond op de site van juf Joyce hele leuke printables. In de kast had ik nog een heleboel bekertjes en prikkers en daarmee ging ik aan de slag:

 

Het resultaat was een vrolijk, kleurrijk, gezond én lekker geheel waar de kindjes en de juffen heerlijk van gesmuld hebben!

Basisschool

Eenmaal op school ziet je kind natuurlijk allerlei traktaties voorbij komen en die zijn op zijn zachtst gezegd niet allemaal even gezond…Normaal gesproken mag onze kleuter alleen maar fruit of een gezonde boterham meenemen als hapje. De school is hier erg streng is, maar ik kwam er al snel achter dat er bij verjaardagen niet zo nauw gekeken wordt. Onze jongen nam ook echt geen genoegen met fruit of kaas, hij moest en zou cupcakes trakteren want dat hadden al zoveel kinderen gedaan en hij is er zelf nu eenmaal dol op.

Dus zette ik afgelopen zomer mijn principes overboord en bakte (terwijl het buiten 30 graden was; geen aanrader! ) 30 cupcakes met daarop ook nog eens mierzoete gekleurde fondant. Als je het toch doet dan maar meteen goed ;-).

Doordat ik er graag iets bij wilde doen wat de kinderen mee naar huis konden nemen kwam ik uiteindelijk bij de vingeroogjes uit en werden de cakejes een soort aliens. De klas heeft er fijn van gesmuld en daarna nog een hoop plezier gehad met de oogjes. Missie geslaagd!

Tip: de oogjes kocht ik bij balluca.nl .

Zo, dat was de traktatie-inspiratie voor nu. Veel fröbelplezier voor wie ook aan de slag gaat, eet smakelijk en vooral: geniet van het feestje want voor je het weet is het weer voorbij!