Afscheid van juf of meester – 3 leuke knutsels voor de zomervakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur! Een heerlijke tijd, maar soms ook best even lastig. Want het betekent ook het einde van een schooljaar, de overgang naar een nieuwe groep en dus meestal ook naar een nieuwe juf of meester. De afgelopen jaren maakte ik met de kinderen altijd een afscheidscadeau. Iets persoonlijks dat een kind echt zelf heeft gemaakt blijft toch het allermooist om te krijgen weet ik uit ervaring. Daarom vandaag wat ideeën voor je op een rij.

Mini-schilderij

Dit idee kwam ik een aantal jaar geleden tegen op Pinterest en ik vond het zó schattig, dat wilde ik eens uitproberen! Uiteindelijk gaat het bij een afscheidscadeautje, zeker als je na 6 weken nog een jaartje bij dezelfde leerkracht in de klas komt, om het gebaar en niet om het formaat.

afscheid van de juf - minischilderij

Onze zoon was destijds nog 4 en hij schilderde zon, zee en strand en mocht vervolgens zand op zijn strand plakken. Zo gepiept, maar wel erg leuk om te doen! Ik voegde zelf de schelpjes en tekst toe en zo hadden we een heel lief cadeautje waarvan ik me gemakkelijk kan indenken dat je dat als juf een mooi plaatsje geeft op bijvoorbeeld je bureau of een kast. Echt een om te bewaren!

Voetafdruk

Nog een zomers schilderij, maar dan op groot formaat maakte ik in datzelfde jaar met onze peuter voor zijn juffen bij de peuterspeelzaal. Ook dit is weer eenvoudig te maken en met een super leuk resultaat.

afscheid juf - strandschilderij

Ik liet onze peuter zelf aan de slag gaan met de kwast, maar moest wel nog wat bijwerken want hij was er zo mee klaar. Vervolgens verfden we zijn voeten, iets wat alle kinderen leuk blijven vinden volgens mij, en maakten afdrukken op het strand. Daarna zand strooien en schelpjes plakken en klaar is je cadeau! Ik pak vaak in met cellofaan en voeg daar dan ook nog wat zand en schelpjes aan toe voor een leuk effect. Strikje erom en de juf is blij!

Zomerse vouwkunst

Een tijdje terug kon je mijn blogs over vouwen al lezen en wie mij trouw volgt weet dat ik hier dol op ben. Het is super voor de motoriek en het ruimtelijk inzicht en ontzettend ontspannend om te doen. Toen het voor onze oudste tijd was om definitief afscheid te nemen van zijn kleutertijd maakten we een mooi pakket voor de juf met daarin onder andere dit vouwwerk van Vouwjuf.

Voor de coupe en de voet gebruik je een rond vouwblad, voor de rest vierkanten die je in vliegertjes en 16 vierkantjes vouwt. Een hele klus, maar onze knul deed het grootste deel helemaal zelf. Nog een mooie tekst erop en de juf of meester heeft een vrolijke decoratie om thuis nog fijn van te genieten!

Omdat het onze jongen het tijdens zijn kleuterperiode heel zwaar had wegens gezondheidsproblemen en de juf altijd klaarstond en meeleefde wilde ik een wat groter cadeau geven. Daarom voegden we aan het pakketje nog een leuk Broodbriefje en een etui van Studijootje toe. Een mooie afsluiter van een moeilijke, maar uiteindelijk ook fijne kleuterperiode.

Dit jaar maakte ik met onze kleuter een andere variant van het ijsje voor zijn 3 juffen. De naam van je kindje en een leuke boodschap erop en klaar ben je!

In het zonnetje

Ik hoop dat je iets hebt een deze tips en ideeën. Zet je juf of meester de komende weken even flink in het zonnetje. Ze werken onwijs hard om het beste uit jouw kind te halen, dat verdient waardering! Ik wens je alvast veel plezier en voor daarna een fantastische zomervakantie.