Action vondst: Origami creations – vouwen met kleuters

Het was weer eens zover: ik liep door de Action, uiteraard op zoek naar hele nuttige dingen, toen mijn oog viel op iets ontzettend leuks dat ik onmogelijk kon laten liggen. Een onwijs leuke origami set voor de ongelooflijke prijs van 0,89! Onze kleuter doet de laatste tijd niets liever dan vouwen dus de dino-variant mocht met mij mee naar huis.

Wat?

Origami Creations is een heel complete set waarmee jonge kinderen eenvoudig zelf de mooiste dieren kunnen vouwen. De set bevat 30 origami vouwbladen, instructies en twee vellen stickers om je knutsel helemaal af te maken.

En dit vindt onze expert

Bye bye computer!

Ik had gelijk, deze vouwset was een schot in de roos voor onze knul! Met dit koude winterweer zijn we veel thuis en de origami bleek dé manier om hem weg te krijgen van de Nintendo. Toen ik voorstelde om te gaan vouwen werd het spel meteen afgesloten en stond hij te springen om aan de slag te gaan!

Mooi papier en heldere uitleg

De vouwblaadjes hebben allemaal aan beide zijden een mooi patroon. Wij gebruiken meestal gewone vouwblaadjes dus dit origamipapier is eens wat anders dan anders en ziet er heel aantrekkelijk uit. Wij gingen als eerst aan de slag met een heel gemeen uitziende dino met een grote stekel op zijn rug.

De vouwinstructies zijn duidelijk en met deze dino kon onze jongen behoorlijk zelf uit de voeten. Met een kleine aanwijzing hier en daar ontstond er al snel een hele coole dino:

Daarna was het de beurt aan de langnek. Deze was iets moeilijker, maar de aandacht begon ook wat te verslappen dus hier mocht ik een beetje meer meehelpen. Het afwerken van het vouwwerkje met de stickers vond onze kleuter nog wel erg leuk om te doen! Het voorbeeld werd nauwkeurig bekeken, maar onze dino kreeg wel wat meer stekels dan zijn model. Er zitten natuurlijk niet voor niets zoveel stickers op het blaadje 😉 .

Conclusie

Origami Creations is echt een aanrader! Wij hebben nu twee van de vier voorbeelden gemaakt en waren hier zeker een half uur zoet mee. Er zijn nog twee voorbeelden en heel veel papier en stickers over dus we kunnen nog een hele tijd vooruit en ook grote broer wil het graag een keer uitproberen. Echt een geweldig koopje! Dus als je graag knutselt met je kind (vanaf ongeveer 5 jaar) dan moet je zeker even een bezoekje brengen aan de Action. Ik ga in elk geval nog even terug want ik wil ook graag de andere varianten (jungledieren & zeedieren) hebben en ga denk ik ook maar een voorraadje aanleggen om cadeau te geven met feestjes dit jaar.

Nog meer knutselen? Lees ook Lenteschilderij.