Mediakit

De ontwikkeling van kinderen stimuleren kan op vele manieren. Lezen, spelen, eropuit trekken naar het theater of juist de natuur in: overal zijn talloze leermomenten te vinden! Letters & spetters wil ouders, grootouders, leerkrachten en iedereen die met jonge kinderen te maken heeft inspireren om kinderen spelenderwijs te helpen de wereld te ontdekken. Spel staat ten allen tijde voorop zodat leren vooral heel erg leuk blijft en kinderen hun vaardigheden ontwikkelen aan de hand van mooie ervaringen.

De doelgroep van Letters & spetters zijn dus volwassenen die in hun werk of dagelijks leven te maken hebben met jonge kinderen en die deze kinderen graag spelend laten leren. Professionals vinden hier lesideeën en -materialen, veelal gebaseerd op bekende prentenboeken en ook voor thuis is er veel lees- en knutselinspiratie te vinden.

Adverteren

Letters & spetters onderscheidt zich in het enorme landschap van blogs en websites door de twee pijlers – Boeken & educatie – zo breed mogelijk uit te lichten. Hiermee houden we een duidelijke focus zodat onze bezoekers weten wat zij mogen verwachten, maar kunnen we toch veel diversiteit bieden in onze blogs en artikelen.

Onze teksten worden uiteraard geanalyseerd op SEO-kwaliteit zodat wij ook in zoekmachines goed vindbaar zijn. Daarnaast werkt eigenaresse Bertine samen met diverse grote opdrachtgevers wat onze naamsbekendheid absoluut ten goede komt en meehelpt aan het vergroten van ons bereik.

Waarom kiezen voor Letters & spetters?
  • Veel expertise in huis op zowel onderwijskundig vlak als op gebied van kinder- en jeugdliteratuur
  • Een duidelijke doelgroep waarvan we weten dat zij zeker interesse hebben in educatie en boeken
  • Kwaliteit. Producten worden zorgvuldig geselecteerd. Wij bespreken alleen datgene waar we 100% achter staan en handteren een hoge standaard voor de inhoud en vormgeving van onze artikelen
  • Flexibiliteit. Korte lijnen in de communicatie zijn naar mijn idee onmisbaar. Reviews en recensies kunnen in overleg altijd op korte termijn gepubliceerd worden.
  • Tot op heden draag ik de website zelf. U communiceert dus altijd rechtstreeks met mij en ik schrijf zelf alle teksten en reviews.

bezoekersaantallen van de afgelopen 3 maanden (aug – sept – okt ’22 )

aug ’22: 3223 unieke bezoekers – 4331 unieke views

sept ’22: 4516 unieke bezoekers – 6003 unieke views

okt ’22: 4669 unieke bezoekers – 6300 unieke views

Facebook 2235 volgers – Instagram 1938 volgers – Pinterest 98,89k maandelijkse kijkers/597 volgers

Samenwerken

Samenwerken met Letters & spetters kan op diverse manieren. Ik zet er een aantal voor u op een rij. Mocht u andere ideeën hebben dan zijn deze natuurlijk altijd bespreekbaar! Tarieven worden in overleg vastgesteld, afhankelijk van uw wensen.

Advertorial

Het is mogelijk om een artikel of review in de vorm van een advertentie te laten plaatsen op onze website. Hierbij geeft u duidelijk het doel van de promotie aan en kunt u zelf trefwoorden aanleveren die u zeker in de tekst genoemd wil zien.

Productpromotie

Deze vorm van promotie vindt veelal plaats in de vorm van barter deals. U levert een product of dienst waar ik vervolgens mijn eerlijke mening over geef.

Let op: het opsturen van producten zonder overleg vooraf biedt geen garantie voor een bespreking op de website. Kwaliteit is voor mij enorm belangrijk en ik bespreek dan ook enkel producten die ik relevant vind voor mijn doelgroep en waar ik zelf achter sta.

Events

Op uitnodiging bezoeken wij uiteraard graag een evenement dat past bij onze pijlers en doelgroep. Het is mogelijk middels een advertorial aandacht voor een event te vragen, maar een uitgebreid en eerlijk artikel kan ik natuurlijk alleen bieden wanneer ik het event zelf heb mogen ervaren.

Ervaring

Door de jaren heen heb ik inmiddels veel fijne contacten opgebouwd met mijn opdrachtgevers en collega-bloggers.

Bertine heeft zelf lesgegeven op een basisschool en aan kinderdagverblijven. Hierdoor kent ze de praktijk heel goed. Dit vertaalt ze naar creatieve en makkelijk uit te voeren activiteiten.

Maud Bos, onderwijskundige uitgeverij Zwijsen

Bertine heeft meerdere blogs voor ons geschreven. Met haar fijngevoelige pen beschrijft zij zowel mooie als moeilijke gebeurtenissen met een lach en een traan. Daarnaast is het prettig om met haar samen te werken. Kortom, Bertine is een fijne tekstschrijver voor allerhande klussen.”

Marissa Piso, coördinator communicatie Epilepsiefonds

Bertine is onze kinderboekenexpert en schrijft voor ons recensies en artikelen. Zij heeft een vlotte schrijfstijl die makkelijk leest. Haar recensies en artikelen maken altijd nieuwsgierig naar de boeken die ze bespreekt. De recensies zijn treffend en humoristisch en diepgaand, afhankelijk van het onderwerp. Ze worden zeer gewaardeerd door ons lezerspubliek die door haar vaak ook een kijkje in onze boekenwinkel nemen. In de samenwerking met betrekking tot verwachtingen en deadlines communiceert Bertine helder en stelt zij nooit teleur“.

Karin Ruigrok, redacteur Lees.bol.com

Bertine schrijft blogs voor mijn website, jufmaike.nl en hier ben ik heel blij mee. Ze heeft leuke, creatieve ideeën voor activiteiten en schrijft hier op een prettige manier over. Haar blogs lezen lekker weg en staan bol van inspiratie. Ze communiceert makkelijk via de mail en levert haar blogs op tijd bij me in.”

Maike Douglas – eigenaar jufmaike.nl

U bent uiteraard van harte welkom om zich in bovenstaande rij te scharen! Heeft u mooie ideeën voor een samenwerking met Letters & spetters dan hoor ik graag van u.

info@lettersenspetters.nl