Zo moe en toch klaarwakker – Recensie Nationale Voorleesdagen 2020

Alweer bijna twee jaar geleden mocht ik dit geweldig leuke prentenboek recenseren. Tot grote vreugde van onze toen net 4-jarige kleuter die er geen genoeg van kon krijgen. Wat hebben we dit schattige, komische verhaal veel gelezen. Ik begrijp helemaal dat het dit jaar is gekozen voor de prentenboeken top 10. Benieuwd wat er zo leuk aan is? Lees snel verder.

“Alle dieren zijn zó moe. Maar dan moet zeeleeuw nog even naar de wc, de pelikaan wil nog een slokje water en de ezel heeft jeuk aan zijn oor.”

Mooie vormgeving

Wat allereerst opvalt is dat het om een kartonboek gaat. Lekker stevig en perfect van formaat met mooie afgeronde hoeken. Helemaal goed! En dan is er nog de prachtige illustratie op de cover. Zes dieren die gemoedelijk tegen elkaar aan liggen te slapen in een extra groot bed. Het kleurgebruik is ingetogen en alle kleuren zijn prachtig op elkaar afgestemd waardoor de tekeningen rust uitstralen. Heel fijn om naar te kijken en tegelijkertijd uitnodigend want zie ik daar iemand die nog wakker is? Je kindje zal maar wat graag het boekje open willen slaan om te kijken hoe dat verder gaat!

“…alleen de zeeleeuw is nog klaarwakker. ‘Ik moet plassen!’ roept hij en glijdt uit bed. Pitsj, patsj, pitsj, patsj. Deur open … deur dicht.”

Herkenbaar

Een voor een komen alle dieren uit bed. Nog even plassen, tandenpoetsen of snel de vergeten knuffel halen. Allemaal situaties die je kindje vast en zeker herkent waardoor hij zich gemakkelijk in het verhaal kan inleven en geboeid blijft kijken en luisteren. Het boekje eindigt met een aantal komische situaties die helemaal passen bij de luchtige schrijf- en tekenstijl van Susanne Strasser.

Zó moe en toch klaarwakker is een prachtig boekje dat heerlijk leest en perfect is als bedtijdverhaal. Na het lezen van dit lieve en grappige verhaaltje slaapt je kleine bengel vast en zeker als een roosje.

Lees ook: recensie En nu lekker slapen Sam

Dit boek en andere boeken uit de top 10 koop je eenvoudig bij bol.com

Veel voorleesplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.