Winnen! 1+1 = 3 Een prachtig tel- en zoekboek voor peuters

Bij uitgeverij Oogappel kwam ik dit geweldig mooie tel- en zoekboek voor peuters tegen. Prachtig van formaat en in opvallende kleuren. Ik was meteen nieuwsgierig en omdat het zo leuk is een beetje voor Sinterklaas te spelen leek het me een goed idee een exemplaar weg te geven. Hier was de uitgever het mee eens dus lees snel verder en kijk hoe je kans maakt op dit schitterende boek.

Illustrator: Delphine Chedru 

Uitgeverij: Oogappel

ISBN: 9 789002 265945

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Thema: tellen – zoeken

Inhoud

Oh ja? Dat is er toch eentje teveel?

In dit tel- en zoekboek zie je bij elk cijfer een pagina vol illustraties. Die geven telkens het juiste aantal van dat cijfer weer. Of toch niet? Als je goed kijkt en telt, ontdek je op elke pagina een indringer! Er is er eentje te veel… Kun jij hem vinden?

En dit vind ik

Geen idee waarom, maar ik maakte nu pas kennis met de boeken van uitgeverij Oogappel (maandag volgt nog een leuke bespreking) en ik ben verkocht! Wat een prachtig fonds vol schitterende leerzame boeken! Echte kwaliteit, zowel qua materiaal als qua illustratoren en auteurs. Ook 1+1 = 3 is een schitterend boek waarin je niet snel uitgekeken raakt.

Schitterend van eenvoud

In al zijn eenvoud is dit boek een echte uitblinker. Prachtig vormgegeven op groot formaat met een dikke kartonnen kaft en gedrukt op prachtig stevig papier. De rode cover met de helder gele cijfers springt direct in het oog. De bloemetjes geven het iets aandoenlijks, heel aantrekkelijk voor jonge kinderen!

Compleet pakket

Op iedere linker pagina tref je een groot cijfer aan met daarbij ook het cijfer weergegeven als woord én met de juiste hoeveelheid zwarte stippen erbij. Een compleet pakket dus om het tellen en de cijferherkenning te oefenen met je kind.

zoekboek

De rechter pagina is steeds verdeeld in vakken met daarin de meest prachtige illustraties in schitterende kleuren. Hier zoek je dus steeds de indringer en hoe hoger het cijfer, hoe moelijker het wordt. Tip: door alle plaatjes te benoemen kun je de tekeningen natuurlijk ook gebruiken voor het oefenen van de woordenschat.

Eerst wordt geteld tot 10 waarna ook nog wat andere tientallen aan bod komen. Daarna is er nog ruimte voor sommen wat maakt dat het boek ook nog heel leerzaam en boeiend kan zijn voor kleuters.

prachtig cadeau

1+1 = 3 is een heel stijvol en lekker dik boek waar je tijden mee vooruit kunt en waar je kind niet snel in uitgekeken zal zijn. Een heel mooi cadeau voor de feestdagen of een verjaardag. Prachtig om prominent neer te zetten op de boekenplank en heel vaak tevoorschijn te halen!

Winnen!

Zoals gezegd maak je nu kans op je eigen exemplaar! Een mooie aanvulling voor pakjesavond of onder de kerstboom.

Wat moet je doen om kans te maken? Laat hieronder een reactie achter of like het bericht van de actie op Facebook en reageer daar. Meedoen kan t/m donderdag 22 november 2018. Vrijdag 23 november maak ik de winnaar bekend. Succes!

(Benieuwd naar de inhoud van het boek? Op Instagram geef ik op zaterdag 17 nov een klein inkijkje!)

lees ook: Recensie ‘Zaterdag’ kijk- en zoekboek

Delphine Chedru maakte nog veel meer prachtige boeken voor kinderen. Je bestelt ze eenvoudig via onderstaande links:

 

 

 

10 thoughts on “Winnen! 1+1 = 3 Een prachtig tel- en zoekboek voor peuters

  1. Wat een prachtig boek, het zou een prachtig cadeau zijn voor onze peuterspeelzaal. In januari starten we een vve groep, en een mooi telboek dat ook nog eens gebruikt kan worden voor de woordenschat is een goede aanvulling voor onze boekenkast

  2. Lijkt me een heerlijk boek om samen met Ella Appel te lezen. Alleen de naam van de uitgever vind ik al leuk, maar na het lezen van de blog lijkt dit me een superleuk boek!

  3. Alleen de prachtige titel van dit prentenboek maakt mij al nieuwsgierig. Na het lezen van je beschrijving ben ik om. Dit boek wil ik gaan gebruiken bij de peuters., heerlijk om samen te bekijken te zoeken en om over te praten. Ik denk zelfs dat de jongste kleuters ook veel plezier zullen beleven aan dit boek. Kortom deze komt op de verlanglijst te staan.

  4. Wat zullen de kinderen in mijn kleuterklasje dit boek prachtig vinden!!! Maar mijn eigen zoontje van 5 ook, hij houdt erg veel van tellen! Groetjes Lisette

  5. Superleuk ik ben zelf dol op boeken😍 en ik maak mijn kinderen met downsyndroom die ik mag begeleiden er heel blij mee. Al het toezien/ voorlezen bezig zijn met letters en taal is voor hen zo belangrijk. Dus het boek zou meer dan welkom zijn. Liefs Sylvia

  6. Op de valreep! Mijn meisje een echte peuter is dol op boekjes lezen. Ze vraagt mij meerdere keren per dag om een boekje voor te lezen. Ze geniet van de platen kijken. Dit boek is leerzaam (tellen), heeft mooie, duidelijke printjes en het is ook nog een zoekboek. Dat graat een groot succes worden, ik doe graag mee!

Reacties zijn gesloten.