Wie achter deze deur verdwaalt

Een nieuw boek van Tonke Dragt, daar moest ik als fan natuurlijk meer van weten! En wederom was het een genot om te lezen. Ondanks haar hoge leeftijd weet Tonke nog steeds de prachtigste verhalen te verzinnen en met behulp van Rindert Kromhout neemt ze haar lezers in ‘Wie achter deze deur verdwaalt’ weer mee op een geweldig avontuur.

Auteurs Rindert Kromhout & Tonke Dragt – Uitgeverij Leopold – ISBN 9 789025 881818 – Leeftijd 8+ – Thema avontuur/fantasie

Wie achter deze deur verdwaalt

Het verhaal

De verlegen Laurenzo mag op bezoek bij een beroemde schrijfster. In haar huis ontdekt hij een deur die altijd op slot zit. Volgens de schrijfster wachten achter die deur onbekende landen, die je alleen kunt betreden met een visum dat goedgekeurd moet worden door de ambassadeur. Laurenzo en zijn klasgenoten twijfelen: wie is die geheimzinnige ambassadeur? Wat wacht er achter die deur? Er is maar één manier om daarachter te komen…

Verrassend

Wie achter deze deur verdwaalt is een geweldig avontuur vol verrassingen. Zeker voor fans van Tonke Dragt die ook haar andere werk kennen zitten er prachtige verwijzingen naar eerdere boeken in die het lezen nóg leuker maken. Zo woont de schrijfster uit het verhaal aan de Laan van schijn en wezen en heeft ook haar kat een wel heel bekende naam die ik hier nu nog niet ga verklappen. Maar ken je de Zevensprong dan zullen veel elementen in dit nieuwe boek je bekend voorkomen.

Herkenbaar

Maar ook voor kinderen van nu, die wellicht voor het eerst kennismaken met het werk van Tonke is dit boek een prachtig avontuur. Het zit vol geheimzinnige elementen en is dankzij de setting van een schoolklas voor kinderen enorm herkenbaar. Het is te merken dat Rindert Kromhout de KLOS heeft gedaan want dat de auteurs kennis hebben van kinderen en van het onderwijs is duidelijk te merken.

Wat het boek voor mij nog specialer maakte was dat de klas in het boek een hele bijzondere klas is. In de klas van meester Tom zitten kinderen die een beetje anders zijn en die het in hun vorige klas niet konden volhouden. Als juf in het speciaal basisonderwijs was het hele verhaal een feest van herkenning en vind ik het echt geweldig dat specifiek voor deze setting is gekozen.

“Het was pas september en Laurenzo en de andere kinderen zaten pas sinds kort bij elkaar in de klas… Ze kwamen bijna allemaal van scholen met grote groepen waar ze zich niet thuis voelden.”

Geweldig verhaal

Wie achter deze deur verdwaalt is wat mij betreft een van de mooiste boeken die ik in lange tijd gelezen heb. Helemaal in de sfeer van Tonke Dragt en boeiend van begin tot eind. Een aanrader om voor te lezen, thuis of in de klas, maar kinderen zullen zich ook prima zelfstandig kunnen vermaken met dit geheimzinnige avontuur. Een mooie afsluiter van 2021.

Meer weten over de auteurs? Neem een kijkje op de website van Rindert of voor Tonke op de site van uitgeverij Leopold.

Lees ook: recensie Als de sterren zingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *