Whoopie en het toverpotlood – beleef een oneindig avontuur

Een boek met een magische pen en verborgen tekeningen, dat vindt toch iedereen helemaal te gek! Hoogste tijd dus om kennis te maken met Whoopie en het toverpotlood. Een heel bijzonder boek waar kinderen zich eindeloos mee kunnen vermaken en steeds weer opnieuw op avontuur kunnen.

Auteur en illustrator Tom Schoonooghe – Uitgeverij van Halewyck – ISBN 9 789463 830232 – Leeftijd 4+ – Thema fantasie

Whoopie en het toverpotlood

Het verhaal

Whoopie houdt van haar schermverslaafde ouders, maar ze wil hen wél een lesje leren: een tekenlesje! Kan jij ook de andere personages op elke verdieping van de flat terugvinden?

En dit vinden wij

De kinderen werden meteen gegrepen door de magische pen en de verborgen tekeningen in dit bijzondere boek. Oudste wordt er met 9 jaar inmiddels te groot voor, maar voor kleuters en kinderen tot een jaar of 7 is dit boek echt een geweldig leuk avontuur.

Op zoek

Allereerst kun je met dit boek natuurlijk het verhaal van Whoopie beleven. Whoopie is zoals gezegd de ‘heldin’ en haar ouders zijn de zogenaamde ‘smartphoners’. Best confronterend overigens dus ook voor ons al ouders een verhaal om over na te denken 😉 .

Whoopie en het toverpotlood is één lange uitklappagina van zo’n twee meter waarop Whoopie je kind meeneemt op een prachtige reis door haar fantasie. Van een restaurant reis je via een museum naar een ziekenhuis en door naar garage waar auto’s worden gerepareerd. Het is een dolle boel en er valt steeds weer enorm veel te ontdekken.

Verborgen verrassingen

Behalve de zichtbare illustraties bevat het boek ook nog een compleet verborgen verhaal. Ben je dus klaar met het eerste verhaal dan pak je het magische lampje erbij en ga je op zoek naar de verborgen afbeeldingen en personages. Je komt dan terecht in een bijzondere wereld van spoken, skeletten, buitenaardse wezens en fantasiedieren. Kinderen vinden het ontzettend leuk om op deze manier tekeningen tevoorschijn te toveren en ze kunnen hun fantasie helemaal de vrije loop laten.

Geen woorden

Fantaseren kan bij dit boek hoe dan ook volop want Whoopie en het toverpotlood bevat naast de prachtige tekeningen geen tekst. Je vult het verhaal dus helemaal zelf in zoals jij wil en dankzij de extra dimensie kunnen kinderen het boek steeds weer opnieuw beleven.

En voor wie er dan nog geen genoeg van heeft is er de magische pen waarmee je op de achterkant van de pagina’s je eigen verhaal tekent dat je vervolgens ook weer met het lampje tot leven laat komen. Om je op weg te helpen bevat deze achterzijde alvast wat kleur en contouren zodat je in een mum van tijd je eigen spannende avontuur creëert. Een eigen geheime wereld die niemand zonder lampje kan zien! Fantastisch natuurlijk en heerlijk spannend.

Uren speelplezier

Je ziet, met Whoopie en het toverpotlood zijn kinderen uren zoet. Een origineel boek dat kinderen in dit digitale tijdperk uitdaagt om hun fantasie en woorden te gebruiken en zo hun eigen wereld te creëren. Een doeboek, maar dan net even anders. Ook erg leuk om cadeau te geven!

Lees ook: Op avontuur met boeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.