Verwacht januari 2018

Na een rustige decembermaand wat het verschijnen van nieuwe titels betreft heb ik voor januari weer wat pareltjes gevonden. Kijk snel mee wat voor leuks de uitgeverijen de komende maand voor ons in petto hebben:

Marianne Busser en Ron Schroder, de Voorleesboot, Overamstel uitgevers

Tja, wat moet ik hierover zeggen? De boeken van Marianne en Ron zijn eigenlijk altijd raak. Perfect geschikt voor jonge kinderen en als het onderwerp dan ook nog ‘voorlezen’ is, ben ik bij voorbaat al fan!

voorleesboot

Welkom in de Voorleesboot, wie zijn er allemaal aan boord? Een kleermaker, een danseres en zelfs een astronaut. Allemaal vertellen ze leuke, gekke en grappige versjes, over bijvoorbeeld een nijlpaard met al zijn spullen op zijn rug, een muisje dat wil gaan kamperen, en een pauw zonder veren. Af en toe moet de boot even naar de kade, daarna kunnen we weer verder lezen. Voorleesplezier gegarandeerd!

vanaf circa 4 jaar.

 

Tjerk Noordraven, de Transsylvanie Express, Overamstel uitgevers

Deel 2 alweer uit de ‘engste serie ooit’. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik deel 1, ‘Het nieuwe spookhuis‘, nog niet gelezen heb, maar dat ga ik in 2018 zeker doen!

transsylvanie

Nu vampier Dragos, mummie prins Toet, faun Eus en de hellehond door Nera zijn bevrijd, genieten ze van hun vrijheid. Maar Dragos maakt zich zorgen om zijn ouders. Als enig kind hadden zijn ouders hem volgens de wetten van Transsylvanië moeten afstaan aan graaf Dracula. Door Dragos’ ontvoering is dat nooit gebeurd. De vijf vrienden besluiten op zoek te gaan naar Dragos’ ouders en stappen op de Transsylvanië Express. Ze lijken de enige passagiers, maar dan wordt het donker…

Vanaf circa 9 jaar.

 

Ruth Wielockx, Luuk en Lotje Het is carnaval, Clavis

luuk en lotje

De prachtige boeken van Ruth Wielockx zijn altijd zeer aandoenlijk en perfect geschikt voor peuters en (jongste) kleuters. Eenvoudige verhalen die precies aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen, voorzien van prachtige, vrolijke illustraties.

 

Het is carnaval! De tweeling Luuk en Lotje gaat naar de carnavalsoptocht. Vandaag is Luuk een piraat en Lotje een prinses. Ze dansen mee op de muziek en gooien confetti in het rond. En wat gooit Prins Carnaval?
Snoep natuurlijk!

Voor piraten en prinsessen vanaf 3 jaar.

Diane Put en Rick de Wulf, Lotta helpt de Paashaas, Clavis

Van dit boek had ik helaas geen afbeelding voorhanden, maar wie even zoekt naar andere boekjes over kip Lotta ziet meteen dat ze allemaal even vrolijk en aantrekkelijk zijn. Ideaal voor jonge kinderen!

Het is Pasen. Lotta de vrolijke kip staat vroeg op om paaseitjes te zoeken. Maar er zijn nog helemaal geen paaseitjes! De Paashaas heeft zich verslapen… Kunnen Lotta en de kuikentjes hem misschien helpen?

Een vrolijk en warm boek over Pasen vieren met je allerbeste vriendjes. Voor kleine Paaskipjes vanaf 4 jaar.


Ik wens jullie heel veel leesplezier! Mocht je de boeken willen reserveren/kopen dan kan dat door op de titel van het boek te klikken. Je komt dat uit bij bol.com, zo verdien ik een heel klein beetje geld en kan ik voor jullie blijven bloggen en leuke winacties blijven organiseren 🙂 .