Verwacht in oktober 2018

We zijn alweer bijna in oktober beland. Dé maand als het gaat om kinderboeken want vanaf 3 oktober vieren we natuurlijk de Kinderboekenweek! Maar ook na die periode valt er weer meer dan genoeg moois te lezen en te ontdekken. Kijk je mee naar mijn tips voor de komende maand?

Voor kleine acrobaatjes

Kathleen Amant – Bij Anna op school: de turnles – uitgeverij Clavis

Turnles, zul je misschien denken? Bij ons in Nederland noemen wij het bewegingsonderwijs op school ‘gymmen’, maar in België gebruikt men de benaming turnen. In de reeks Bij Anna op school neem je een kijkje in het Vlaamse klasje van kleuter Anna en alhoewel je soms woorden tegenkomt die bij ons niet gebruikelijk zijn, passen deze boekjes ook perfect bij Nederlandse scholen. Heel herkenbaar en begrijpelijk voor kleuters!

Joepie! het is donderdag. Anna en haar vriendjes hebben turnles op school. Alle kinderen hebben hun sportschoenen aangetrokken. Zo kunnen ze beter lopen en springen. Juf Greet komt hen halen om naar de turnzaal te gaan. Vanaf 3 jaar.

Sneeuwpret met Saar

 

Pauline Oud – Saar in de winter – uitgeverij Clavis

Een nieuw boek van Pauline kan ik hier natuurlijk niet overslaan! In de reeks over kleutermeisje Saar is er nu een heerlijk winters avontuur boordevol sneeuwpret.

 

Wat is het koud! Saar en oma hebben mutsen op, een sjaal om en wanten aan. Saar en oma zijn op weg naar de moestuin. ‘De bomen zijn kaal’, legt oma uit. ‘De natuur slaapt.’ Er vallen grote witte vlokken uit de lucht. Wat zou dat zijn? Vanaf 3 jaar.

Voor een hartverwarmende kerst

Ruth Wielockx – Luuk en Lotje : Het is kerst – uitgeverij Clavis

Het lijkt nog ver weg, maar bij het zien van deze cover kreeg ik meteen zin in Kerst! Met alles erop en eraan. Ook Ruth Wielockx maakt prachtige boeken voor peuters en kleuters en deze nieuwe titel wil ik jullie heel graag laten zien.

Het is bijna kerst! Vandaag zetten Luuk en Lotje de kerstboom op en vanavond komen opa en oma op bezoek. Maar waar is de boom? Die staat nog in de tuin. Luuk en Lotje kiezen er eentje uit. Vanaf 3 jaar.

Voor iedereen die school ook een beetje spannend vindt…

Vivian den Hollander – Hoi, naar school! – uitgeverij van Holkema en Warendorf

 

De vrolijke voorleesboekjes over Lisa en Jimmy zijn altijd een succes in de kleuterklas én thuis. Aangevuld met de prachtige illustraties van Dagmar Stam is het altijd weer een feestje om ze te lezen! Dit boek is niet nieuw, maar er komt komende maand een herziene editie aan die helemaal past bij het onderwijs in 2018.

 

Lisa is 4 jaar geworden en gaat voor het eerst naar school! Ze vindt het heel spannend, maar gelukkig komt ze Jimmy tegen. Hij heeft bij Lisa op de peuterspeelzaal gezeten en helpt haar goed. Het duurt niet lang of Lisa weet alles over de huishoek, de liedjes en het pauzehapje. En buiten met de stuurkar spelen is helemaal leuk! Vanaf 3 jaar.

heerlijk griezelen!

Keir Graff – De spooktoren – uitgeverij van Holkema en Warendorf

Eerlijk gezegd ben ik nog helemaal niet bekend met werk van deze auteur, maar het ziet er zo leuk uit dat ik het jullie graag laat zien.

Na de dood van hun vader verhuist de identieke tweeling Mal en Colm met hun moeder naar een luxueus appartement in een oude torenflat in de stad. Wat ze niet weten is dat er een vloek op de torenflat rust. De jongens ontmoeten hun bejaarde buren, die waarschuwen dat je tijdens het middaguur beter niet in het gebouw kunt rondlopen, horen vreemde geluiden, ontdekken een lift zonder knopje voor de dertiende verdieping en krijgen het onheilspellende bericht dat wie eenmaal in het gebouw woont, er nooit meer uit kan vertrekken. Vanaf 9 jaar.

Swingen met Sint

Paul Passchier & Thedo Keizer – Sinterklaasje, kom maar binnen – uitgeverij Ploegsma

Bij een titel als deze, in combinatie met een ouderwetse Sinterklaas-cover, ben ik verkocht! Na alle ophef van de afgelopen jaren is het een feest dat er toch nog prachtige nieuwe boeken verschijnen rondom het mooiste feest van het jaar.

Sinterklaasboek met sfeervolle illustraties én Spotify-playlist om de leukste sinterklaasliedjes uit volle borst mee te zingen!

Voor een heleboel warme winterpret

Ellen Tijsinger – Het grote decemberboek – uitgeverij Ploegsma

Een uitgebreide bundel met liedjes, gedichten en recepten én wederom prachtige illustraties van Dagmar Stam. Een herdruk van een ouder boek, maar daarom niet minder speciaal! Dit boek lijkt mij echt een must-have voor in de klas, om de hele maand december van te genieten.

Pedro, het kleinste Pietje, droomt ervan dat hij met de stoomboot mee mag naar het verre land. Maar eerst moet hij nog veel leren: pepernoten bakken zonder ze aan te laten branden, cadeautjes inpakken zonder het papier te scheuren, het paard van Sint borstelen zonder tegen zijn warme lijf in slaap te vallen… Pedro doet erg zijn best en mag mee. Alles gaat goed, tot hij op pakjesavond bij Maarten en zijn broertjes en zusjes door de schoorsteen valt…Vanaf 6 jaar.

Voor goochelaars in de dop

Matt Edmonson – De beste goochelaar van de wereld – uitgeverij de Fontein

 

De super levendige cover ziet er zo gaaf uit, deze wil ik jullie niet onthouden! Goochelen intrigeert altijd en is van alle tijden dus hier zullen veel kids ongetwijfeld van gaan genieten!

MINDF*CK je vrienden met De beste goochelaar van de wereld, van meestergoochelaar Matt Edmondson.

Ga samen met Elias op zoek naar de beste goochelaar van de wereld. Er staat je een geweldig avontuur te wachten en onderweg leer je spectaculaire trucs! Ontdek hoe je een voorwerp kunt laten verdwijnen, kunt gedachtenlezen, een kaarttruc kunt uitvoeren, de toekomst kunt voorspellen en meer! Vanaf 7 jaar.

Ik wens jullie weer heel veel leesplezier! Zit er iets bij wat je echt meteen wil hebben, dan kun je bestellen via onderstaande links: