Verwacht in mei

En weer is het tijd voor een lijstje met nieuwe titels! Kijk snel mee naar al het moois dat de uitgeverijen ons in mei gaan brengen.

Voor enthousiaste lezertjes

Diverse auteurs – Het grote AVI vakantieboek – uitgeverij Unieboek Spectrum

Met een 6-jarige in huis lijkt dit me dus echt hét ideale vakantieboek. Naast lezen kunnen kinderen er uren in puzzelen, kleuren en speuren.

 

Veilig en goed leren lezen! Speciaal voor leerlingen van de basisschool groep 3 (AVI M3-E3) . Dit AVI-vakantieboek biedt urenlang vermaak: in de auto, op het strand of voor de tent. Boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips en nog veel meer. Met speciale AVI-verhalen van je favoriete schrijvers: Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Vivian den Hollander, Marianne Busser en Ron Schröder, Mirjam Mous en Arend van Dam.

 

Voor wie houdt van de natuur

Peter Wohlleben –Het verborgen leven van bomen voor kinderen – uitgeverij Ploegsma

Mijn kinderen en ik zijn echte natuurliefhebbers! Struinen door de bossen, speuren naar sporen, sjouwen met takken; ze doen het allemaal even graag en blijven er plezier in houden. ‘Het verborgen leven van bomen‘ was er al voor volwassenen (maar ik heb het nog niet gelezen) en nu komt er dus een kindervariant. Ik ben reuze benieuwd!

Alles over bomen door dé beroemdheid op dit gebied. Wie dit verrassende boek leest  zal nooit meer op dezelfde manier naar bomen kijken!

Wist je dat bomen ademen, elkaar helpen, zich slim aan kunnen passen en onder de grond net zo groot zijn als daarboven? Na het lezen kijk je gegarandeerd anders naar bossen en bomen.

Avontuur in lang vervlogen tijden

Linda Dielemans – Schaduw van de leeuw –  uitgeverij Leopold

 

Ik moet heel eerlijk bekennen dat de boeken van Linda Dielemans al tijden op de nominatie staan om gelezen te worden, maar dat het er nog steeds niet van is gekomen. Haar nieuwste boek lijkt mij een prima reden om daar nu eindelijk eens verandering in te brengen!

Schaduw van de leeuw’ is een verhaal over de prehistorie, geïnspireerd door grotschilderingen van tienduizenden jaren geleden.

Het vertelt het verhaal van Joeni. Zij leefde 28.000 jaar geleden. verstoten door haar stam reist ze de vlakte over, op zoek naar de mammoetjagers die niet meer terugkwamen, slechts gewapend met haar speer – en haar dromen . Joeni wat werkelijkheid zal worden, maar de stammoeder heeft haar verboden haar dromen te duiden. Hoe kan ze stoppen met dromen?

Zinderend slot

Melinda Salisbury – De laatste slag – uitgeverij Clavis

Ook deze trilogie heb ik helaas nog niet gelezen, maar dit is echt weer een gevalletje ‘alleen al voor de covers’. De schitterende omslagen en pakkende titels beloven een spannende en meeslepende young adult trilogie die ik absoluut nog ga lezen.

In ‘De laatste slag‘ is het tijd voor de laatste strijd. De Slapende Prins vergroot zijn greep op Lormere en Regellan. Het haveloze groepje rebellen dat hem probeert te verslaan, wordt alsmaar wanhopiger. Twylla en Errin zijn ondertussen van elkaar gescheiden, maar weten allebei dat hun tijd begint te dringen. De spanning groeit en Aurek zal alles op alles zetten om zijn positie op de troon te handhaven. Kunnen de twee meisjes elkaar vinden om de toekomst van het koninkrijk te redden?

Een wat korter lijstje dit keer, maar volgens mij wederom met schitterende titels waar je tijden mee vooruit kunt. Veel leesplezier!