Verwacht in Juni

De zomervakantie komt snel dichterbij; tijd om alvast wat vers leesvoer in te slaan! Ik zette voor jullie weer een heleboel super leuke titels op een rijtje. Kijk je mee?

Voor lieve heksjes

Kathleen Amant – Heksje Mimi en de kabouter – uitgeverij Clavis

Een nieuw boek van Kathleen Amant is altijd weer een feestje! Jonge kinderen smullen van de gezellige verhalen en vrolijke tekeningen. Erg leuk om voor te lezen!

Heksje Mimi maakt een herfstwandeling door het bos. Plots ziet ze een klein mannetje, heen en weer wippend op een paddenstoel. Het kaboutertje is de weg naar zijn huis kwijt. Heksje Mimi besluit te helpen.

Een vrolijk verhaal over grote vriendschappen met kleine vriendjes. Voor heksenvriendjes vanaf 3 jaar.

Voor echte knuffelaars

Mieke van Hooft – Waar is Ploef? – uitgeverij Clavis

Een prachtig geïllustreerd boek (met tekeningen van Eline van Lindenhuizen) over een heel herkenbaar onderwerp. Een echt zomers verhaal, helemaal passend bij het thema ‘vakantie’.

Prachtig weer. De zon is warm. De zee ook. Nina speelt met het zand. Knuffelbeer Ploef zit in de schaduw. Het is een leuke dag. Maar thuis schrikt Nina op. Ze is Ploef vergeten!

Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Voor de zonnetjes in huis

Liesbet Slegers – Kaatje in de zomer & Karel gaat zwemmen pretpakket – uitgeverij Clavis

Liesbet Slegers, nog zo’n geweldig talent wiens werk nooit gaat vervelen! Komende maand verschijnen twee van haar vrolijke, zomerse titels in een heus pretpakket!

De pakketen bevatten niet alleen elk een prachtig voor leesboekje, maar ook een stickerboekje om te kleuren en te plakken én een mooie strandbal. Als dat geen geweldige zomervakantie gaat worden…

Voor avonturiers

Luc Hanegreefs – Volle Maen – uitgeverij Clavis

Een spannend jeugdboek met een duistere cover dat verhaalt over een slavenschip. Wat mij betreft erg interessant!

De eerste reis van het slavenschip Volle Maen kijkt wel vervloekt. De kapitein en de bemanning worden ziek. Het schip raakt uit koers. Terwijl een slavenopstand steeds dreigender wordt, winnen Cornelis en de slaaf Yao langzaam elkaar vertrouwen…Op het eiland Jamaica voert Emily intussen een strijd met haar vader, de eigenaar van een suikerrietplantage. Na het zoveelste conflict over de behandeling van de slaven, wordt ze gedwongen om naar Engeland te vertrekken, ondanks een dreigende storm…

Vanaf circa 12 jaar.

Voor kleine feestneuzen

Marianne Busser en Ron Schröder – Een taart voor Tess en andere vrolijke voorleesversjes over eten – van Holkema en Warendorf

Geen idee hoe ze het doen, maar schrijversechtpaar Ron en Marianne toverde alwéér een hele leuke voorleesbundel uit hun hoge hoed. Samen met de illustraties van Dagmar Stam ongetwijfeld weer een feest om voor te lezen.

Prachtig (cadeau)boek vol aansprekende versjes en rijmpjes over eten, met een zachte padded cover en illustraties van Dagmar Stam. Door de vorm zeer geschikt voor jonge kinderen en vanwege de aantrekkelijke verkoopprijs ideaal als cadeau.

Voor chauffeurs in de dop

Alice Schertle – Kleine blauwe truck – uitgeverij Gottmer

Hé, Kleine blauw truck, die kennen we toch allang? Dat klopt! En het is en blijft een heerlijk verhaal. Vandaar dat ik deze nieuwe kartonnen uitgave toch even bij jullie onder de aandacht wil brengen.

Kleine blauwe truck is de vriendelijkste wagen van de boerderij. Hij is bevriend met alle dieren en staat altijd voor iedereen klaar. Zélfs de knorrige kiepwagen, die altijd hard langs hem heen rijdt, helpt hij uit de brand. Of eigenlijk: uit de modder.

Maar dan komt de kleine blauwe truck zelf vast te zitten… Gelukkig heeft hij een hoop vrienden die hem graag een duwtje komen geven!

Deze editie is gemaakt van stevig karton, zodat ook de kleinste auto- en dierenliefhebbers naar hartenlust kunnen bladeren.

Voor bijdehandte kids

Marjon Hoffman – De regels van Floor– uitgeverij Ploegsma

Geen nieuw boek, maar wel een splinternieuwe uitgave mét daarin 4 extra verhalen uit de hilarische gelijknamige tv-serie. Via juf Maike ontving ik het persbericht van de serie en vanaf de allereerste aflevering zitten wij nu (ik met mijn 3 mannen) op zondag ochtend om 9:00 voor de buis.

Regel 1 Alle kinderen mogen zelf regels maken. Dat vindt Floor. Ze vindt ook dat je iemand, die jou een stom cadeau geeft, niet aardig hoeft te vinden. En dat grote mensen die zielige kinderen uitlachen ook op de gang moeten staan. Leen nooit je borstel aan je tante, en ga nooit met je vader een cadeau voor je moeder kopen. Als iemand in het water springt, kan je er soms best achteraan springen. En je broer mag nooit je barbiekleertjes met spijkers aan de muur timmeren.

Vanaf circa 8 jaar.