Verwacht februari 2018

Na twee rustige maanden waarin er weinig boeken verschenen (en ik weinig tijd had om een uitgebreid overzicht te maken 😉 ) kunnen we de komende maand ons hart weer ophalen. Kijk snel mee naar al het moois dat je in februari mag verwachten:

Marianne Busser en Ron Schröder, Het grote seizoenenboek, Unieboek Spectrum

De inspiratie van dit echtpaar lijkt echt onuitputtelijk! Ook komende maand verschijnt er weer nieuw werk van Ron en Marianne. En dan niet zomaar een bescheiden boekje, maar een prachtige dikke verhalenbundel! Ongetwijfeld weer ontzettend leuk en vrolijk en heel geschikt voor gebruik in de klas.

seizoenenEen mooi groot boek voor jong en oud, boordevol versjes, liedjes en verhaaltjes over allerlei dingen die in de lente, zomer, herfst en winter spelen. Zo wil de blote koning in de zomer graag bruin worden, zijn de ettertjes (en hun tante) na de voorjaarsrommelmarkt nog steeds niet van hun rommel verlost en houdt olifantje Olibol in de winter lekker een pyamadag. En waarom slaapt het mannenkoor de hele nacht op het dak? De verschillende bekende personages beleven grappige en vrolijke avonturen, die allemaal samenhangen met de specifieke seizoenen. Leerzaam én heel herkenbaar voor kleuters!

leeftijd: 4+

Arend van Dam, De reis van Syntax Bosselman, Unieboek Spectrum

De prachtige leerzame boeken van auteur Arend van Dam over onze vaderlandse geschiedenis zijn stuk voor stuk enorm populair en echte aanraders. Ook dit nieuwe werk bevat weer een waardevolle geschiedenisles, verpakt in een prachtig jasje.

syntaxWaarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen. Hij tekende de historische verhalen op waar hij tijdens zijn zoektocht op stuitte. Over tot slaaf gemaakten en slavenhandelaars, over helden en schurken. En over Syntax Bosselman, die in 1883 samen met 27 landgenoten vanuit Suriname naar Nederland werd gehaald voor de Wereldtentoonstelling. Niet als eregast, zoals beloofd, maar om hem tentoon te stellen aan het Nederlandse publiek.

Frederic Warne, Pieter Konijn Hieperdepiep, Ploegsma Kinderboeken

pieter

Pieter Konijn; wie is er niet verliefd op dit ondeugende, schattige konijntje dat samen met zijn vriendjes steeds weer de spannendste en grappigste avonturen beleefd? In dit nieuwe verhaal beleeft je kindje samen met Pieter zijn verjaardag, de leukste dag van het jaar!

Hoera! Pieter Konijn is jarig!

Pieter staat te trappelen om zijn verjaardag te vieren, maar niemand heeft tijd voor hem… Moet hij op deze speciale dag nou helemaal in zijn eentje spelen?

leeftijd: 2+

Henk Linskens, Op avontuur met boeken, Clavis 

Dit prentenboek ziet er zo betoverend en lief uit, dat mocht echt niet aan dit lijstje ontbreken! En dan gaat het ook nog eens over boeken: wat mij betreft nu al een topper!

Wurm is gek op boeken! Grote, kleine, dikke, dunne… Hij slaapt altijd met een boek onder zijn kussen en hij vraagt aan iedereen om hem voor te lezen. Duik jij mee in zijn boekenwereld?

Annemarie van der Heijden, Noortje viert carnaval, Clavis

Weer een prachtig boekje over het schattige peutermeisje Noortje. Een geweldige reeks, zeer geschikt voor gebruik in de kinderopvang. En ook dit boekje belooft met zijn aandoenlijke en vrolijke uiterlijk weer een echte aanrader te worden!

Een elfje, een clown of een brandweervrouwtje? Een piraat! Of nee, misschien toch een bijtje… Het is carnaval, dus Noortje en haar poppen duiken in de verkleedkist. Maar met welk kostuum lopen ze straks de polonaise?

Leeftijd: vanaf 18 maanden

Kathleen Amant, Anna viert Pasen, Clavis 

Ook de boekjes van auteur en illustrator Kathleen Amant zijn schitterend om voor te lezen aan jonge kinderen. Altijd in herkenbare thema’s en voorzien van prachtige tekeningen!

Het is Pasen. Maar alle paasmandjes zijn nog leeg. Volgens meester Pablo heeft de paashaas zich vannacht vergist en heeft hij zijn eitjes per ongeluk in het park verstopt. De klas gaat meteen op zoektocht!

Leeftijd: vanaf 4 jaar.

Judith Koppens, Ridder Tim wil vliegen, Clavis.

Ik ben nog niet bekend met de reeks boekjes over ridder Tim, maar de prachtige, aandoenlijke cover sprong er meteen uit. En met een eigen ridder Tim in huis staat dit boek bovenaan mijn wishlist!

Ridder Tim wil vliegen. Het is warm vandaag, maar hoog in de lucht is het vast lekker koel. Denk je dat mensen niet kunnen vliegen? Mispoes. Tim is een ridder en ridders kunnen álles.

Leeftijd: 3+


Dit was het! Een heleboel moois als je het mij vraagt waar je een hele tijd mee vooruit kunt. De boeken zijn eenvoudig te reserveren/bestellen via onderstaande links. Zo verdien ik een heel klein beetje commissie die ik dan weer kan inzetten om de website nóg meer te verbeteren.

Veel leesplezier!