Schoencadeaus – de leukste cadeauboeken

Voor de vele hulpsinterklazen in ons land is het weer de hoogste tijd om op zoek te gaan naar cadeautjes. Het vinden van leuke schoencadeaus kan nog weleens een behoorlijke opgave zijn. Je wilt niet steeds aankomen met snoep en allerlei plastic wegwerprommel is ook niet zo wenselijk. Dit jaar ging ik daarom op zoek naar mooie boeken met een fijne prijs die perfect geschikt zijn voor in de schoen. Scheelt jou weer tijd in de aanloop naar Pakjesavond.

Schoencadeaus – boeken voor jong en oud

Met een boek zit je altijd goed! De Sint koopt al jaren veeeel boeken (gelukkig!) en behalve origineel is een boek ook een leuk en leerzaam cadeau waar je enorm veel plezier van kunt hebben. Deze boeken zijn wat mij betreft de leukste schoencadeaus voor kleine en wat grotere boekenfans.

Nijntje Sinterklaas omdraaiboek

Tja, met lieve Nijntje kan het natuurlijk nooit mis. Eigenlijk zijn alle boekjes over dit lieve konijntje altijd super om te geven en ook allemaal erg leuk geprijsd. Maar in de decembermaand in een Nijntje Sinterklaas verhaal natuurlijk wel heel erg tof.

Schoencadeaus - Nijntje

Het Nijntje Sinterklaas omdraaiboek is een dubbeldik boek met maar liefst twee Sinterklaasverhalen! In ‘Nijntje zet haar schoen’ lees je over wat er allemaal gaat gebeuren: van de aankomst van sinterklaas tot een cadeautje in je schoen vinden. In ‘Nijntje zingt voor sinterklaas’ staan bekende sinterklaasliedjes die Nijntje en haar vriendjes zingen: van ‘zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘dag sinterklaasje’. Zing je mee?

Van wie zijn deze billen

Wie houdt er niet van flapjesboeken? Bij de allerkleinsten zijn ze altijd weer een hit en met een titel als Van wie zijn deze billen? kan het niet meer stuk.

Echt een boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren kinderen om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Dit speelboekje is leuk voor jong en oud!

Van snoepjesproever tot matrassentester

Weer een prachtig vrolijk en kleurrijk boek van Marianne Busser en Ron Schröder. Met de ondeugende en grappige verhalen van dit schrijversduo maak je ieder kind blij.

Stel je eens voor dat je alles zou kunnen worden wat je wilt. Je hoeft niet naar school, hebt geen diploma’s nodig, je mag zelf een beroep verzinnen! Wat zou jij dan graag willen zijn?

In dit heerlijke prentenboek laten Marianne Busser en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met de leukste beroepen. Wil jij matrassentester worden, of uitvinder, of zelfs snoepjesproever? Wij zijn benieuwd! De prachtige illustraties zijn van Mark Janssen.

Pak me dan!

Paul van Loon behoeft eigenlijk geen toelichting. Zijn boeken mogen in geen enkele kast ontbreken en de avonturen van Dolfje Weerwolfje zijn altijd leuk. Super fijn dus dat er nu ook speciale AVI boeken van dit vrolijke witte wolfje te verkrijgen zijn.

pak me dan!
Leesboek over Dolfje Weerwolfje voor beginnende lezers (32 pagina’s). Om helemaal zelf te lezen (AVI start).

Letterpret

Dit vrolijke doeboek van bol.com is verkrijgbar in twee varianten, voor jonge en wat oudere pretletters. Extra fijn: voor elk verkocht exemplaar doneert Bol een exemplaar aan stichting Jarige Job. Perfecte reden voor Sint om een exemplaar in de schoen te stoppen!

Agent en boef

De avonturen van Agent en Boef zijn altijd en hit bij beginnende lezers. De verhalen zitten vol grapjes en op de vrolijke illustraties valt oneindig veel te ontdekken. Een feest om samen met je kind te lezen!

lees hier mijn recensie van ‘Lol in de lucht’.

Bobbi zet zijn schoen

Ook beertje Bobbi mag hier niet ontbreken. De schattige verhalen voor peuters zijn heel herkenbaar en met Bobbi zet zijn schoen komen jullie samen helemaal in Sinterklaas stemming.

schoencadeaus

Bobbi vindt het reuzespannend dat hij zijn schoen mag zetten. Hij maakt een mooie tekening voor Sint en de pieten, en hij doet er een lekkere wortel bij voor het paard van Sinterklaas. En dan is het wachten maar…

Welterusten klein beer

Mijn favoriete prentenboek aller tijden, alleen al vanwege de geweldige illustraties. Dit boek ademt zo’n fijne warme sfeer en is zo heerlijk herkenbaar, na het lezen van dit verhaal valt je kindje met een glimlach in slaap.

Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee, en alle fonkelende sterren.

Ik wil de maan

Nog een lief en warm bedtijdverhaal over een kleine mol die de maan wil vangen.

Mol ziet voor het eerst de maan. ‘Wat is dat voor moois?” Die glinsterende bal wil hij wel hebben. Maar de maan uit de lucht plukken is niet zo makkelijk als hij denkt!

Sinter Woezel en pietje Pip

Als laatste in dit overzicht nog een vrolijk Sinterklaasverhaal voor de allerkleinsten. Woezel en Pip doen het altijd goed en met dit prachtige boekje in de schoen maak je jouw kindje zeker blij.

Sinterklaas is in het land, Woezel en Pip mogen hun schoentje zetten! Wat zou het worden? Een step of een raceauto? Pip droomt van een ritje op Sints paard. Midden in de nacht schrikken Woezel en Pip wakker. Er wordt geklopt op het hok! Wie o wie zou dat nou zijn?

Veel leesplezier!

Ik hoop dat je als hulpsint wat hebt aan mijn tips. De boeken in het overzicht zijn allemaal gunstig geprijsd en het fijne van een boek is dat je het natuurlijk keer op keer kunt voorlezen. Je hebt er dus lang plezier van en kunt samen met je kindje volop genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.