Review: Tellen met Kikker – kartonboek met tel- en puzzelblokken

Een prachtige nieuwe set van Kikker, wie wil die nu niet?! Toen ik het persbericht zag besloot ik bij uitgeverij Leopold meteen een exemplaar aan te vragen. Kikker is en blijft een echte held en met deze set kun je behalve lezen ook nog eens bouwen én tellen! Een heel compleet pakketje dus, prachtig om cadeau te geven en ontzettend leuk om samen met je kindje te ontdekken. Kijk je mee naar Mijn Kikker telboek?

Auteur & illustrator: Max Velthuijs – stichting Max Velthuijs mijn kikker telboek met blokken

Uitgeverij: Leopold

ISBN: 9789025 876401

Leeftijd: 2+

Inhoud

De set verscheen al eerder, met als extraatje een telraam, maar voor deze 6de druk werd het boek opgefrist en werden de blokken toegevoegd.

Kikker kan tellen. Overal ziet hij leuke dingen! 1 klavertje, 2 bijtjes, 3 vissen…Tel jij met hem mee tot 10?

En dit vind ik

Interactief feestje

Mijn kinderen zijn al aardig groot voor dit boek, maar ik kan er zelf echt van genieten! Mijn Kikker Telboek is een heerlijk vrolijk, kleurrijk boekje dat kinderen kennis laat maken met getallen en ze uitdaagt om mee te doen. Prachtig interactief dus en ontzettend aantrekkelijk voor peuters en jongste kleuters!

Leerzame tocht

Allereerst worden Kikker en zijn vriendjes kort voorgesteld. Er zijn natuurlijk altijd kinderen die voor het eerst kennis met ze maken of die even vergeten zijn hoe het ook alweer zat dus dit is ontzettend handig en fijn. Vervolgens word je meegenomen op een tocht door de natuur met Kikker. Tel de klaverblaadjes, bijen, vissen en bloemen en leer zo alle getallen kennen.

Haas vist in de rivier. Kikker gaat bij hem zitten. ‘Heb je al iets gevangen, Haas?’ vraagt hij. ‘Nog niet,’ zegt Haas. ‘Ze willen niet bijten.’

Samen tellen

Op iedere pagina zijn de blokken afgebeeld die passen bij de illustraties. Zo kun je tijdens het voorlezen steeds de juiste blokken neerleggen en intussen samen hardop tellen. De blokjes zien er ontzettend leuk uit met hun vrolijke kleurtjes en de illustraties komen ook hier terug. Prachtig gedaan! Let wel op: de blokken zijn van karton! Dus als ze in een nieuwsgierig mondje verdwijnen zullen ze snel beschadigen. Een beetje voorzichtig dus ;-).

Behalve tellen kun je met de blokken ook nog een hele mooie Kikker-puzzel maken. Met deze set kun je dus echt alle kanten op en is je kindje tijden zoet!

Frisse set

Mijn Kikker telboek en de complete set Tellen met Kikker zijn echte aanraders! Heel fijn voor thuis en ook in de kinderopvang prima in te zetten, maar omdat de blokken van karton zijn dus liefst in een klein groepje onder begeleiding. Een heerlijk fris cadeau dat ongetwijfeld heel mooi staat onder de kerstboom dit jaar!

Deze set of ander moois van Kikker bestellen? Dat kan eenvoudig via onderstaande links: