Recensie: ‘Zoek’, een prachtig nieuw zoekboek van Saskia Halfmouw

Zoekboeken: onze jongste is er dol op en ook in de klas zijn ze altijd weer een groot succes. Heel fijn dus dat illustratrice Saskia Halfmouw weer een geweldig nieuw zoekboek gemaakt heeft! Met haar vrolijke tekenstijl maakt ze van ieder boek een feestje en ook Zoek! ziet er weer fantastisch uit. Kijk snel mee en laat je verrassen.

Over

Illustrator – Saskia Halfmouw

Uitgeverij: Leopold – ISBN: 9 789025 877811 – Leeftijd: 4+ – Thema – zoekboeken/woordenschat/dagelijks leven

Zoek! zoekboek saskia halfmouw

Het boek

Twee honden graven in het park. Hun botten zijn weg! Samen gaan ze op zoek. Steeds meer honden volgen hen. Speur je mee? Wie is de dief?

En dit vinden wij

Wie bekend is met de tekenstijl van Saskia Halfmouw weet dat het altijd een dolle boel is. Vrolijke kleuren en herkenbare personages met vriendelijke, open gezichten, herkenbaar voor jong en oud. Ook in Zoek! weet Saskia in een losse stijl toch heel duidelijk het dagelijks leven weer te geven en neemt ze haar lezers mee op een boeiende trip door de stad waar eindeloos veel te beleven valt.

Persoonlijke ontdekkingstocht

Waar veel zoekboeken gerichte opdrachten hebben voor waar je naar moet speuren of hoeveel voorwerpen je moet vinden laat dit zoekboek alles helemaal open. Heel mooi want nu kunnen kinderen het verhaal helemaal op hun eigen manier beleven en is er heel veel ruimte voor hun eigen fantasie. Tel bijvoorbeeld de honden, kijk wat de mensen in het park aan het doen zijn of zoek naar mensen en honden die lijken op personen uit je eigen omgeving. Plezier gegerandeerd! Door het verhaal naar de eigen leefwereld te trekken krijgt het boek ook veel meer betekenis voor kinderen en spreekt het nog meer tot de verbeelding.

Eindeloos speurplezier

Van het park gaat jullie reis verder, de stad in. Hier kom je allerlei verkeerssituaties tegen die ook zeker de moeite van het benoemen waard zijn. Er zijn tal van verschillende voertuigen te ontdekken en een heleboel verschillende winkels. Het thema ‘honden’ is overal doorgevoerd dus alleen al met het zoeken van honden ben je uren zoet. Grote en kleine honden, bruine en zwarte, lieve en een beetje spannende, ze zijn allemaal uitgebreid vertegenwoordigd. Een hondenliefhebber wil dit boek dus al helemaal niet missen!

Zoek! Saskia Halfmouw

De speurtocht brengt je verder onder andere naar een fotostudio, een hondenshow, een deftig hotel waar honden eregast zijn en zo were terug naar het park.

Feest

Zoek! is echt een feestje om doorheen te dwalen. Wij gebruiken zoekboeken vaak voor wachtmomentjes bij bijvoorbeeld zwem- of muziekles en onze jongste vermaakt zich er altijd uitstekend moe. Met deze nieuwe aanwinst kunnen wij weer fijn een tijd vooruit want we zijn nog lang niet uitgezocht.

Lees ook: recensie ‘Zaterdag’, groot zoekboek van Saskia Halfmouw

Meer weten over Saskia Halfmouw en haar prachtige werk? Neem een kijkje op haar website.

Dit zoekboek en andere mooie zoekboeken bestellen kan heel eenvoudig via bol.com:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.