Lol in de lucht – Komisch avontuur voor beginnende lezers

Agent en Boef, de welbekende personages van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, hebben door de jaren heen al enorm veel fans verzameld. Hoe fijn dat er nu ook een AVI boek is over dit komische duo! Op niveau M3 dus nog net passend bij het niveau van onze oudste. De perfecte kandidaat om dit nieuwe avontuur te beoordelen! Kijk je mee wat hij vindt van ‘Lol in de lucht’?

Auteur – Tjibbe Veldkamp  

Illustraties – Kees de Boer

Uitgeverij – Lannoo

ISBN – 9 789401 453110

Thema: avontuur – boeven

Leeftijd – vanaf ca 6 jaar, niveau AVI M3

Inhoud

Dit is Agent. Dit is zijn hond. En dit is… Hee…dat is gek, de cel is leeg. Waar is boef? Net was hij hier. Nu is hij weg. Hoe kan dat?

En dit vinden wij

Frisse uitstraling

Lol in de lucht heeft een net wat groter formaat dan de meeste AVI boeken wat het meteen al een ander, meer aantrekkelijk uiterlijk geeft. Het oranje en geel van de avondlucht geven de cover een hele frisse uitstraling en de komisch getekende figuurtjes zetten meteen de toon voor een heerlijk grappig verhaal.

Vrolijk en overzichtelijk

Ook de binnenzijde van het boek is prachtig bedrukt in lekker fris geel met mooie silhouetten van de hoofdpersonen. Het kleurgebruik zorgt absoluut voor een vrolijke noot en maakt van het verhaal direct een luchtig geheel. De illustraties nemen sowieso een belangrijke plaats in het boek in want op iedere pagina tref je grote, kleurrijke tekeningen aan, aangevuld met een klein overzichtelijk stukje tekst. Heel fijn voor jonge kinderen en ook voor kinderen die misschien nog niet zo makkelijk of graag lezen. Door de overzichtelijke blokjes tekst blijft het behapbaar en schrikt boek niet bij voorbaat al af.

Geweldig avontuur

Onze knul heeft ook niet iedere avond evenveel zin om te lezen, maar hij wilde toch wel een stukje lezen van Lol in de lucht. En eenmaal bezig was hij niet meer te stoppen! Het verhaal leest dan ook lekker vlot en dankzij de sprekende illustraties komt het echt tot leven en zit je er zo middenin. Stef vond het in elk geval ‘echt grappig’ en las met heel veel plezier. Ongemerkt ben je zo weer een paar hoofdstukken verder.

Topper

Zoals ik al zei zijn Agent en Boef natuurlijk al niet meer weg te denken uit Kinderboekenland en dit nieuwe AVI avontuur is wat mij betreft een prachtige aanvulling op hun oeuvre. Ik merk nog weleens dat AVI boekjes niet zo weten te boeien en ze hebben ook niet altijd allemaal een even aantrekkelijk uiterlijk. Lol in de lucht houdt de aandacht van kinderen wél vast en ziet er lekker fris en fruitig uit waardoor kinderen het vast en zeker ook zelf uit de kast zullen pakken. Mooi gedaan door de auteur en illustrator! Wat mij betreft een echte aanrader voor beginnende lezers.

Lees ook: Stef leest, voor nog meer AVI-tips.

Benieuwd naar Lol in de lucht en andere avonturen van Agent en Boef? Je bestelt de boeken eenvoudig via onderstaande links. Tip: Lol in de lucht is heel gunstig geprijsd dus perfect geschikt als (schoen)cadeau voor de feestdagen!