Recensie: Groot zoekboek ‘Zaterdag’

Een prachtig kijk- en zoekboek voor nieuwsgierige kids over de leukste dag van de week!

Een boek op groot formaat, vol schitterende platen, allemaal getekend door illustratrice Saskia Halfmouw: dat wilde ik absoluut niet missen! Kijk snel en lees of dit boek inderdaad de moeite waard is…

Auteur/illustrator: Saskia Halfmouw  

Uitgeverij: Leopold

ISBN: 978 90 258 7377 6

Leeftijd: 4+

Thema: zaterdag, weekend, vrije tijd, sprookjes, zoeken

Inhoud

Eindelijk! Het is zaterdag. Geen school! Wat doe jij op de fijnste dag van de week? Voetballen, zwemmen, naar de supermarkt of op avontuur in het dinomuseum… Dwaal heerlijk door dit grote kijk- en zoekboek vol zaterdagpret. Kun jij iedereen terugvinden?

Saskia Halfmouw, bekend van Foeksia de miniheks, brengt het ultieme zaterdaggevoel tot leven!

Onze mening

Natuurlijk schakelde ik voor het testen van dit  lekker grote boek mijn eigen deskundige testpanel in. Samen met mijn knullen ging ik aan het speuren en daar waren we een behoorlijke tijd zoet mee!

Feestelijk omslag

De pret begint al op het omslag waar, in de zo kenmerkende, super aandoenlijke en vrolijke stijl van Saskia Halfmouw tal van personages en bezigheden zijn afgebeeld. Fijn skaten,  een stapel boeken inslaan voor het weekend, schaatsen, zwemmen of takken verzamelen in het bos; wie naar dit boek kijkt krijgt meteen zin in een gezellige zaterdag!

Sfeervolle zoekplaten

Ben je uitgekeken op de buitenkant dan is het tijd voor de al even zo prachtige binnenzijde van het omslag. Ook hier valt weer van alles te ontdekken en raak je niet snel uitgekeken. Ben je eindelijk wel zover dan staat op de eerste pagina te lezen wie er allemaal op de platen in ‘Zaterdag’ verstopt zijn. Een cowboy, papa’s en mama’s, opa’s  en oma’s; de hele familie komt aan bod. En alsof dat nog niet genoeg uitdaging is, is er op iedere plaat ook nog een sprookjesfiguur verstopt. Kortom: met dit boek kunnen kinderen zich tijden vermaken! En door de super gedetailleerde tekeningen valt er ook na meerdere keren zoeken steeds weer iets nieuws te ontdekken. Of je nu naar het voetbalveld gaat, gezellig de stad in, lekker zonnen op het strand of een duik neemt in het zwembad, iedere plaat ademt een gezellig chaotische sfeer en biedt super veel kijk- en zoekplezier.

Het mag duidelijk zijn: wat ons betreft is ‘Zaterdag’ een hele fijne aanvulling op onze fijne boekencollectie. Een boek om regelmatig tevoorschijn te halen en af en toe heerlijk in te verdwalen.

_____________________________________________________________________________

Zin gekregen om zelf aan het speuren te gaan? Je bestelt het boek eenvoudig hier.