Recensie ‘Van top tot teen met Fien en Milo’.

Van uitgeverij Clavis ontving ik dit vrolijke boek voor peuters. Dat moest natuurlijk samen met peuterlief meteen getest worden!

Auteur & illustrator: Pauline Oud IMG_2053

Uitgeverij: Clavis

ISBN: 978 9044830699

Leeftijd: 2+

Thema: lichaam / lichamelijk bewustzijn

Inhoud

Fien en Milo leren hun eigen lichaam kennen. Van top tot teen!

Met hun hoofd kunnen Fien en Milo goed nadenken. Met hun benen kunnen ze hard rennen. En wat kunnen ze met hun mond? Praten, lachen, eten, fluisteren en… duizend kusjes geven!

Mijn mening

Als groot fan van Pauline Oud was ik uiteraard heel blij verrast toen dit nieuwste deel in de serie over Fien en Milo bij ons werd bezorgd. Het omslag ziet er aantrekkelijk en lieflijk uit en Fien en Milo zijn twee heel aandoenlijke vriendjes. Erg uitnodigend dus en ook onze peuter, die meestal strak vasthoudt aan zijn vaste verhaaltjes was meteen enthousiast.

Met ‘Van top tot teen met Fien en Milo’ leren peuters aan de hand van korte, eenvoudige zinnen en kleurrijke illustraties alles over hun lichaam. Van het hoofd tot de tenen en alles daar tussenin. Per twee pagina’s wordt een lichaamsdeel besproken en wordt je peuter uitgenodigd om zijn eigen lichaamsdeel aan te wijzen en/of te gebruiken.

Denk maar eens goed mee met je hoofd’, ‘Kun jij misschien, jouw buik ook eens laten zien?’.

Door deze vragen en opdrachten kunnen kinderen actief deelnemen aan het verhaal en raken ze super betrokken. Mijn zoontje deed in elk geval meteen enthousiast mee en ook al weet hij inmiddels precies wat er gaat komen, hij blijft er plezier in houden om zijn teentjes en vingers te laten zien. En Milo die bloed op zijn knie heeft, dat is toch ook interessant hoor!

Dit boek is absoluut perfect geschikt voor de doelgroep. Hiermee krijg je ongetwijfeld vrijwel iedere peuter enthousiast. Het thema, je lichaam, is voor hen heel betekenisvol. Peuters zijn volop bezig hun lichaam te ontdekken en zodoende sluit het boekje naadloos aan bij de belevingswereld. Heel leuk om in te zetten bij kinderdagverblijf of peuterspeelzaal, maar natuurlijk ook om zoals ik thuis met je eigen peuter te lezen. En herlezen want peuters blijven dol op herhaling en houden van voorspelbaarheid. Goed voor uren lees- en leerplezier dus, een aanrader!


Wil je dit boek ook graag lezen met je kind of op je groep? Bestel het eenvoudig hier.

Pauline Oud heeft een erg leuke website om eens te bekijken. Je kunt haar ook volgen op Facebook waar ze regelmatig leuke winacties houdt.