Recensie ‘Sneeuwwitje’

Alwéér een nieuwe versie van een alom bekend sprookje, zul je misschien denken. En ja, het verhaal van Sneeuwwitje is al vele tientallen keren her-verteld, maar ik kan je verzekeren dat je deze versie écht wil hebben! Al is het alleen al vanwege de fenomenale illustraties.

Kijk je mee naar dit prachtige kunstwerk van illustratoren Esther Rosier en Job van Gelder?

Auteur: Efteling BV

Illustraties: Studio Monnikenwerk

ISBN: 9 789000 361557

Leeftijd: 4+

Thema: sprookjes

INhoud

Sneeuwwitje is het mooiste meisje van het land. Haar lippen zijn zo rood als bloed, haar haren zo zwart als ebbenhout en haar huid zo wit als sneeuw.

De boze koningin wil dat Sneeuwwitje verdwijnt, zodat zíj weer de mooiste zal zijn, en ze bedenkt een gemeen plan… Is Sneeuwwitje veilig in het huisje van de zeven dwergen?

En dit vinden wij

Sublieme uitvoering

Wat een cadeautje is deze nieuwe uitgave van het welbekende Eftelingsprookje! Een prachtig werk van een sublieme kwaliteit zoals je die alleen in de Efteling treft. De eerdere uitgaven van de Eftelingsprookjes waren naar mijn mening vrij aardig, maar dit keer slaan de makers de spijker precies op de kop en hebben ze een uitmuntend product afgeleverd. Het boek leest geweldig en de illustraties zouden stuk voor stuk zo in een lijstje kunnen. Sneeuwwitje is een prentenboek zoals een prentenboek bedoeld is.

Indrukwekkend schouwspel

Illustratoren Esther Rosier en Job van Gelder vertellen aan de hand van kleurrijke en gedetailleerde illustraties het verhaal van de mooie prinses die slachtoffer wordt van de jaloezie van haar boze stiefmoeder en zo bij de zeven dwergen belandt, in een huisje diep in een groot bos. Op de website van de tekenaars staat te lezen:

Elk jaar werken we aan een aantal prentenboeken. Omdat het zo leuk is. Grote kleurige boeken vol fijne kijkplaten.”

En dat ze plezier hebben in hun werk is duidelijk ! Om een dergelijke kwaliteit neer te zetten en de tekeningen zo ontzettend veel sfeer mee te geven moet er wel met ontzettend veel passie en toewijding aan gewerkt zijn. Het prachtige besneeuwde bos waar het zonlicht lange schaduwen tussen de bomen werpt, de lieflijke slaapkamer van de zeven dwergen of de boze koningin die in schitterend gewaad voor haar toverspiegel staat: de ene illustratie is nog mooier dan de andere en allemaal zijn ze even adembenemend. Je zou bijna gaan denken dat ik aandelen heb, maar ik ben echt diep onder de indruk!

Voor jong en oud

Het boek mag dan geschreven zijn als voorleesboek voor jonge kinderen, stiekem schuilt er in iedere vrouw een prinsesje 😉 . Dit boek mag je dan ook gerust voor jezelf kopen! Ik heb het voorgelezen aan mijn oudste zoon, die het ook prachtig vond, maar ik denk dat ik er eigenlijk zelf nog het meest van geniet.

Sneeuwwitje is een uniek prentenboek waar zowel jong als oud ontzettend veel plezier aan zal beleven. Een absolute aanrader voor de prentenboeken- en sprookjesliefhebber. En voor de bescheiden prijs van €13,99 hoef je het in elk geval niet te laten!

Benieuwd naar meer werk van deze illustratoren? Neem een kijkje op de website van Studio Monnikenwerk voor nog veel meer moois.

Het boek is eenvoudig te bestellen via onderstaan link. En natuurlijk zijn er nog veel meer schitterende sprookjesboeken te vinden: