Recensie ‘Saar in de zomer’

Wat zijn ze toch iedere keer weer geweldig,  de kleurrijke prentenboeken van Pauline Oud! Ook ‘Saar in de zomer’ is er weer zo eentje waar je meteen vrolijk van wordt. Een prachtig voorleesboek voor peuters en kleuters vanaf 3 jaar.

Auteur & illustrator: Pauline Oud 

Uitgeverij: Clavis

ISBN: 978 904483 2341

Thema: Zomer

Leeftijd: 3+

Inhoud

Het is zomer! Wat is het heet. Saar heeft sandaaltjes en een zomerjurkje aan. Haar petje en zonnebril beschermen haar tegen de felle zon. Samen met oma gaat Saar naar de moestuin. Ze plukken zoete aardbeien en sappige tomaten.  Saar ziet een bijzonder beestje bij de aardbeien. Het is ook rood met zwarte stipjes! Wat zou het zijn?

Dit vind ik

Wie op zoek is naar het echte zomergevoel en jonge kinderen kennis wil laten maken met alles wat dit seizoen te bieden heeft, zit met ‘Saar in de zomer’ helemaal goed! Zoals we van Pauline gewend zijn weet ze ook in dit boek weer precies de juiste snaar te raken en zet ze een prachtig herkenbaar verhaal neer voor peuters en kleuters.

Vrolijkheid ten top

Mocht je nog geen lach op je gezicht hebben na het zien van de cover dan heb je die onvermijdelijk wel zodra je het boek openslaat. De kleurrijke schutbladen met details uit de grotere illustraties zijn een lust voor het oog (en heel geschikt om met jonge kinderen te bespreken! Kunnen ze de voorwerpen benoemen die hier te zien zijn?) en kleine Saar met haar zonnebrilletje en oranje pet straalt een en al zomerse blijheid uit.

Warme sfeer

‘Saar in de zomer’ ademt een fijne, warme sfeer en dat komt niet alleen door het onderwerp. De lieve oma die samen met Saar zoveel gezellige en leerzame dingen onderneemt draagt hier zeker aan bij. Voor kinderen heel herkenbaar, want wie heeft er nu niet een keer samen met oma een heerlijk ijsje gegeten? En lekker in het zwembadje gespeeld? Zo komen tal van alledaagse situaties aan bod waar kinderen zich in zullen herkennen en waardoor het verhaal ze ongetwijfeld aanspreekt.

Onmisbaar zomerverhaal

Wie graag voorleest aan jonge kinderen, of het nu thuis is of op de groep, mag dit geweldig leuke boek absoluut niet missen. Het is niet het eerste boek in het thema ‘zomer’, maar wel origineel en helemaal in de voor Pauline Oud zo kenmerkende, kleurrijke tekenstijl. Een echte aanwinst die vast en zeker vaak uit de kast gehaald gaat worden!

Aan de slag met het verhaal

Heb je na het lezen nog geen genoeg van Saar en haar zomerse avonturen? Op verzoek van Pauline bedacht ik een aantal leerzame, maar vooral hele leuke activiteiten die perfect aansluiten bij het verhaal. Zo kun je ook na afloop van jullie leesmoment nog fijn met het boek aan de slag.

De activiteiten zijn te downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken:

 

 

 

 

 

Veel plezier!

Deze en nog veel meer geweldig leuke titels van Pauline bestel je eenvoudig via onderstaande links: