Recensie ‘Pulletje’

En dan krijg je zomaar een bericht van auteur Marco Kunst. En raak je aan de praat over kinderboeken, recensies en mijn website. En dan mag je dus zomaar zijn prachtige nieuwe prentenboek recenseren, wat een eer! Kijk snel mee wat wij vonden van dit schattige verhaal.

Auteur: Marco Kunst  

Illustraties: Henriette Boerendans

Uitgeverij: Gottmer

ISBN: 9 789025 768614

Leeftijd: vanaf ca. 3 jaar

Thema: groeien, eenden, geboorte

Inhoud

Uit een ei komt een eendje. Het is Pulletje. Pulletje is een nieuwsgierig eendje dat niet kan wachten tot ze groot genoeg is om de hele wereld te ontdekken. Ze droomt er zelfs van. Wat is groeien spannend!

Onze mening

Wat een bijzonder, lief en herkenbaar verhaal! Ik las het boek voor aan onze oudste zoon van 6 en hij vond het direct ‘echt mooi’. De prachtige houtsneden van Henriette Boerendans geven een heel mooi effect en zorgen voor een serene sfeer. Ze passen perfect bij het verhaal en vullen de tekst heel goed aan.

Mooie metafoor

Het boek begint met mama eend die een ei legt en neemt je vervolgens mee door het leven van de kleine donzige Pulletje. Zie hoe ze groeit in het ei, hoe het ei te krap wordt en ze eruit barst en hoe ze vervolgens haar eerste stapjes zet in de grote wijde wereld. Bij de eerste pagina’s, waarop Pulletje nog in het ei zit, moest ik meteen denken aan de juf van onze jongste. Zij verwacht binnenkort haar tweede kindje en ‘Pulletje‘ is dan een prachtig boek om voor te lezen in de klas. Het past perfect binnen het thema ‘geboorte’ of ‘een baby’ en het kleine baby-eendje is een prachtige metafoor voor een mensenkindje.

prachtige ontdekkingsreis

Dat Pulletje het zo spannend vindt om op te groeien is voor jonge kinderen natuurlijk ontzettend herkenbaar. Haar eerste stapjes buiten het nest, de eerste keer plonzen in het water; alles is nieuw en even bijzonder! En wat duurt dat groeien toch lang! Wie wil er nu niet net zo groot zijn als papa en mama? En zelf overal naartoe kunnen waar je maar wil.

Marco Kunst heeft in dit boek precies het ongeduld en de ontdekkingsdrang van jonge kinderen weten weer te geven, maar dan verpakt in het geweldige jasje van een onschuldig jong eendje. Kinderen kunnen zich hier moeiteloos mee identificeren en zullen zich meteen door het verhaal aangesproken voelen.

Voorleesfeest

Pulletje‘ is een lust voor het oog en een feest om voor te lezen. Een heel origineel prentenboek en wat mij betreft een echte aanwinst binnen het enorme aanbod aan kinderboeken. Wie houdt van voorlezen mag dit boek zeker niet missen.

Kun je niet wachten om dit bijzondere boek aan je collectie toe te voegen? Je bestelt het eenvoudig via onderstaande link:

Maak ook kennis met het andere werk van Marco Kunst: