Recensie – Oceaan en Hemel, The Fan Brothers

Na het lezen van De tuinman van de nacht was ik al behoorlijk onder de indruk van de creativiteit van de Fan Brothers. En na het lezen van hun nieuwste parel Oceaan en Hemel, ben ik fan! Kijk je mee naar dit indrukwekkende prentenboek, dat prachtig werd vertaald door Rindert Kromhout?

Tekst & illustraties: The fan Brothers – Rindert Kromhout

Uitgeverij: Leopold

ISBN: 9 780925 875268

Leeftijd: vanaf circa 5 jaar

Thema: dromen – fantasie

Inhoud

Finn woont aan zee, en de zee woont een beetje in hem. Op opa’s verjaardag moet hij denken aan de verhalen die opa vroeger vertelde over een plek ver, ver weg, waar oceaan en hemel samenkomen. Ooit zouden ze samen op reis gaan. Finn bouwt een boot en doet een dutje in de kajuit. Als hij wakker wordt, is hij op volle zee. Het avontuur begint!

En dit vinden wij

Wat is het toch heerlijk als je kinderen net zo gek van boeken zijn als jijzelf! En als ze dan ook nog een beetje dezelfde smaak hebben. Onze kleuter is al net zo weg van het werk van de Fan Brothers als zijn mama dus je begrijpt: wij genieten van dit betoverende boek!

Prikkel je fantasie

De prentenboeken van de Fan Brothers zijn geen doorsnee verhalen over alledaagse thema’s en dus minder geschikt voor heel jonge kinderen. De uitgever zelf raadt het boek aan vanaf ongeveer 6 jaar, maar onze kleuter is nu vier-en-half en hem spreken de boeken dus duidelijk aan. Of de boodschap al echt helemaal begrepen wordt durf ik niet te zeggen, maar misschien is dat uiteindelijk ook helemaal nog niet zo belangrijk. Oudere kinderen zullen het verhaal beter begrijpen, maar dankzij de sprekende, gedetailleerde prenten is het naar mijn mening ook voor jonge kinderen goed te volgen. En je fantasie gebruiken en eigen invulling geven aan een verhaal is natuurlijk alleen maar ontzettend waardevol.

Lust voor het oog

Wij lezen dus stug door en dat de tekst soms wat ingewikkeld en mysterieus is mag de pret niet drukken want Oceaan en Hemel is, met zijn prachtige cover in blauwtinten met goud en zijn betoverende prenten, een lust voor het oog! Als lezer ga je met hoofdpersoon Finn mee op een wel heel bijzondere reis door een schitterende fantasiewereld langs de meest ongelooflijke plekken.

“Finn volgde de gouden vis naar het Luilettereiland, waar bladvogels en brilvogels en nog heel wat andere geleerde vogels nestelden.”

Must-have

Je hebt het al begrepen: ik ben compleet verliefd op dit boek en kan het dan ook alleen maar van harte aanbevelen. Hou je van prentenboeken, sprookjes en verhalen om bij na te denken en weg te dromen? Dan wil je Oceaan en Hemel echt niet missen! Een schitterend cadeau voor de feestdagen, voor heerlijk knusse, warme winteravonden.

Lees ook: Recensie Op avontuur met boeken

Heb ik je enthousiast weten te maken voor deze parel? Je bestelt hem eenvoudig via onderstaande link. En kijk ook eens naar de andere betoverende prentenboeken die ook zeker de moeite van het lezen waard zijn. Veel plezier!