recensie ‘Noor & Nijn’

Voorleesverhalen voor peuters en kleuters.

Op Facebook kwam ik een bericht tegen over een super lief voorleesboekje voor jonge kinderen. Met name de vrolijke coverillustratie sprak me direct aan dus besloot ik contact op te nemen met de auteur voor een recensie exemplaar. Kijk snel mee wat ik vind van dit debuut van Angela Goené.

Auteur: Angela Goené 

Illustraties: Katerina_dav

Uitgeverij: Boekscout

ISBN: 9 789402 237412

Leeftijd: 3+

Thema: vriendschap, dagelijks leven, knuffels

 

Inhoud

Noor beleeft allerlei avonturen samen met haar knuffelkonijn Nijn. Noor gaat met Nijn en haar ouders op ontdekking in het bos om kabouters te zoeken, op bezoek bij familie, maar er is ook verdriet als Nijn in de modder valt.

In ‘Noor & Nijn‘ zijn er veel gezellige voorleesverhalen, die allemaal zo herkenbaar zijn dat het elke keer opnieuw voorlezen een feestje is.

Mijn mening

Dat een auteur het aandurft om een boek te schrijven, het via een kleine uitgeverij op de markt te brengen en zelf heel veel tijd steekt in marketing en publiciteit verdient wat mij betreft alle lof. Angela Goené werkt al ruim 16 jaar als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en het is duidelijk te zien dat de kinderen met wie zij werkt dé inspiratiebron zijn geweest voor ‘Noor &  Nijn‘.

Vrolijk en herkenbaar

Vooraan in het kleine, handzame boekje staat een duidelijke inhoudsopgave waaruit al blijkt dat de verhalen perfect aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Oudjaar vieren, koekjes bakken, gezellig naar de dierentuin of op bezoek bij opa en oma: Noor onderneemt van alles en neemt haar lieve knuffel Nijn altijd met zich mee.

Doordat de verhalen zo dichtbij de echte wereld staan zijn ze ontzettend herkenbaar en daardoor heel aansprekend en goed te volgen voor de wat oudere peuters en kleuters. De verhaaltjes zijn niet langer dan twee pagina’s en geschreven in begrijpelijk taalgebruik. Daarnaast heeft de auteur de perfecte illustrator voor haar werk gevonden. De kleurrijke tekeningen die op iedere bladzijde aanwezig zijn vullen de tekst goed aan en maken van het boek een vrolijk geheel.

 

Fijn voorleesboek

Noor & Nijn‘ is een erg leuk voorleesboekje. Fijn voor gebruik op de groep in de kinderopvang, maar ook heel leuk om thuis voor te lezen voor het slapen gaan. Af en toe is te merken dat het om een eerste boek gaat en zou ik persoonlijk bijvoorbeeld voor een andere zinsbouw of woordkeus zijn gegaan, maar Angela Goené heeft absoluut mooi werk geleverd en een heel leuk boekje neergezet! Extra leuk zijn de bijbehorende boekenlegger en het schattige kleine Nijn-poppetje. Er is overal aan gedacht. Aan ‘Noor & Nijn‘ is duidelijk met ziel en zaligheid gewerkt, top!

 

Wil je meer informatie over het boek dan kun je Angela volgen op Facebook.