Recensie Raaf en Papegaai-Naar de laatste wildernis

Een nieuw avontuur van Raaf en Papegaai is altijd weer een feestje! Om te lezen of om gewoon heerlijk doorheen te bladeren en te genieten van de betoverende illustraties. Zeker van de samenleesboeken ben ik groot fan! Heerlijk dat er ook voor beginnende lezers nu écht mooie, avontuurlijke boeken zijn waar ze ook nog eens een heleboel van leren. Kijk je mee naar het nieuwste deel, Naar de laatste wildernis?

Auteur: Li Lefébure Cover de laatste wildernis

Illustraties: Jenny Bakker

Uitgeverij: Clavis

ISBN: 9 789044 833461

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Thema: zelf lezen – natuur- dieren-Lapland

Inhoud

Raaf en Papegaai willen naar de plek waar de zon in de zomer niet ondergaat: Lapland. De vrienden genieten van de prachtige natuur, als Papegaai plotseling geprikt wordt en ontzettende jeuk krijgt. Wanneer hij hoort dar er een kruid is dat de jeuk weghaalt, gaan ze samen op zoek. Een groep lemmingen en een eland helpen Raaf en Papegaai. Lukt het de twee vrienden het kruid te vinden en Papegaai te verlossen van zijn jeuk?

En dit vinden wij

Motiverend

Mijn zoon vond het zeker geen straf om te mogen lezen is een nieuw boek over Raaf en Papegaai. Hij begon meteen over de bijzondere illustraties die hij ‘heel erg mooi’ vindt. En ook het samen lezen van dit prachtige avontuur is voor hem erg fijn. Een quote van onze kleine expert:

Je moet die andere boeken écht kopen hoor. Want ik ben FAN van Raaf en Papegaai!

Dit zegt volgens mij alles. Samen lezen geeft een boek net wat extra’s. Ook de oudere meelezer is betrokken en zit niet alleen passief te luisteren waardoor ik bij mijn zoon merk dat hij zelf nog meer zijn best doet. Een heel mooi concept dus, ook voor kinderen die niet zo graag lezen.

Betoverende reis

In De laatste wildernis nemen Li Lefébure en Jenny Bakker je mee op een betoverende reis naar de ongerepte natuur van Lapland. Een van de laatste stukjes echte wildernis op aarde. Door de ogen van Raaf en Papegaai kijk je mee naar het bijzondere landschap en zijn boeiende bewoners. Aan de hand van een probleem – de jeuk van Papegaai-  wordt een prachtige zoektocht beschreven en komen tal van bijzondere weetjes over de natuur aan bod.

Haha, wees niet bang. Ik doe je niets. Ik eet schors en blad. En soms wat kruid. Maar geen dier. Dus ook geen raaf. En…het kruid, dat groeit daar.

Ontzettend mooi hoe Li een boeiend verhaal weet te vertellen, daarin de meest prachtige lessen verwerkt en ook nog eens de avi-niveaus in acht neemt.

Genieten

De laatste wildernis is absoluut weer een schitterend boek dat kinderen heel erg aanspreekt. Geniet samen van het mooie verhaal en verwonder je aan de hand van de prachtige illustraties over de natuur en het dierenrijk. Een boek waar je nooit in uitgekeken raakt. Geweldig voor de schoolbibliotheek en het misstaat dit jaar zeker niet op pakjesavond of onder de kerstboom!

Lees ook: Recensie Raaf en Papegaai – naar de verre vlakte

achtergrondfoto header:  Vincent Guth via Unsplash

Meer lezen van Raaf en Papegaai? De boeken zijn eenvoudig te bestellen via onderstaande links: