Recensie ‘Mag je taart op een hond gooien?’

Een boek met zo’n geniale titel, daar zeg je als recensent natuurlijk geen nee tegen! Kijk je mee wat wij vonden van dit hilarische vragenfeestje?

Auteur: Jan Princen 

Illustraties: Niko Princen

Een uitgave van: Lenthe

ISBN: 9 789075 458886

Leeftijd: 4+

Thema: vragen, verwondering, de wereld

Inhoud

Mag je taart op een hond gooien? Mag je een tram besturen? En mag je in je zwembroek in de sneeuw lopen?

Eric en zijn zusje Anna willen weten waarom sommige dingen wel mogen en andere niet. Kun jij ze daarbij helpen? Bedenk de antwoorden samen met ja vader, moeder, broertje, zusje, opa of oma.

Het vragenfeestje kan beginnen!

Onze mening

Wat een boel vragen staan er in dit vrolijke boekje voor nieuwsgierige kids! Onze kleuter was eerst niet zo enthousiast, maar eenmaal aan het lezen was het allemaal toch wel interessant…

Het idee achter het boekje is even eenvoudig als briljant. Voor auteur Jan Princen vormen de constante verwondering van zijn eigen kinderen over de wereld om hen heen en de talloze vragen die hierbij horen, de inspiratiebron voor dit boeiende vragenfeestje. Mag je bijvoorbeeld met je handen eten? Op een olifant naar school rijden? Of je ouders laten schrikken? In eerste instantie ben je geneigd om overal ‘nee’ op te antwoorden. Maar doel van het boek is om over de vragen na te denken en deze te beargumenteren. En tja; je ouders laten schrikken mag op zijn tijd natuurlijk best een keertje. Of ze het leuk vinden is een ander verhaal, maar het MAG wel.

Dit interactieve boekje is uitermate geschikt om met kinderen in gesprek te gaan en eens goed na te denken over al die dagelijkse dingen doe je zomaar doet en alles wat je iedere dag tegen komt. Het leert zee argumenteren en het zorgt ook voor inzicht in regels en afspraken; die zijn er nu eenmaal niet voor niets en meestal voor je eigen bestwil.

Heb jij ook zo’n nieuwsgier aagje in huis? Op de bijbehorende website en via Instagram kun je zelf vragen insturen. Wie weet krijgen ze een plaatsje in het volgende boek!

Ook met deze boeken kun je samen met je kind filosoferen over het leven: